DuList IN

Zanima vas ‘trajete’ li prekratko? Evo što kaže znanost

Zanima vas 'trajete' li prekratko? Evo što kaže znanost

Znanstvenici ovih dana svašta istražuju pa ne iznenađuje da su se dosjetili istražiti i vječno pitanje o “normalnom” trajanju seksa.

Pošto svatko seks doživljava na različite načine i pod seks ubraja različite stvari, znanstvenici su se odlučili ograničiti na vrijeme od ulaska penisa u vaginu do ejakulacije. Problem ovog istraživanja je bio taj što ljudi uglavnom ne prate trajanje seksa, već su zaokupljeni drugim stvarima pa znanstvenici nisu mogli samo pitati određeni uzorak parova, prenosi Index.hr.

Odlučili su zato okupiti 500 parova koji su morali koristiti štopericu za vrijeme seksa. Netom prije samog ulaska penisa u vaginu su morali pokrenuti sat, a nakon ejakulacije zaustaviti. Znanstvenici su tako dobili veoma raznolike rezultate, dijelom i zbog ove nesavršene metode koja dosta utječe na sam seks.

Rezultati su se kretali od 33 sekunde do čak 44 minute. Ovolike varijacije u rezultatima su pokazale da ne postoji “normalna” dužina trajanja seksa, već da to zaista varira od osobe do osobe. Iz dobivenih rezultata su izvukli prosjek od 5.4 minute.

Osim toga, izvukli su još neke zanimljive zaključke. Dokazali su da korištenje kondoma ne utječe na dužinu trajanja seksualnog odnosa, niti činjenica je li muškarac obrezan ili nije. Također, primjetili su da seks u Turskoj traje mnogo kraće (3.7 minuta), nego u ostalim zemljama koje su sudjelovale u istraživanju (Nizozemska, Španjolska, Velika Britanija i SAD). Zaključili su i da se stariji parovi kraće i seksaju.

Pročitajte još

PRVA NAJAVA ZA KONCERT Grupa Zoster u srpnju na Orsuli!

Dulist

‘Župski pjat’ počeo đirom po vinogradu i radionicom o rogaču

Dulist

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist