Županija

Zamjenica Marević na skupu o holokaustu

Zamjenica Marević na skupu o holokaustu

Zamjenica župana Žaklina Marević pozdravila je u ponedjeljak nazočne na skupu ‘Poučavanje i učenje o holokaustu i sprečavanju zločina protiv čovječnosti’ koji se u Dubrovniku održava do 1. veljače.

– U prvom redu dopustite mi da izrazim osobno zadovoljstvo na činjenici da je skup organiziran upravo u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, u gradu Dubrovniku koji je oduvijek bio simbol suživota, tolerancije, povijesti, pamćenja i slobode. S ovakvih stručnih skupova, koji se diljem naše domovine organiziraju već dulji niz godina uvijek se šalju jasne poruke o potrebi da se učenike na ispavan način educira o društveno-povijesnim okolnostima i činjenicama vezanim za holokaust, taj zločinu prema čovječnosti, a ujedno se šalje i poruka da se osuđuje svaki oblik genocidnog ponašanja. Ovo današnje okupljanje je svijetli primjer koliko je hrvatsko društvo spremno suosjećati i sjećati se žrtava holokausta – rekla je zamjenica Marević te istaknula kako je poučavanje o holokaustu trajna obveza svih nas kako se povijest ne bi nikada više ponovila. Na skupu su se uvodno obratili i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković te veleposlanica države Izrael Zina Kalay Kleitman.

Organizator skupa je Agencija za odgoj i obrazovanje u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, Yad Vashemom iz Izraela te Memorailom de la Shoah iz Francuske. Skup je namijenjen učiteljima i nastavnicima povijesti, etike, vjeronauka, filozofije, sociologije, hrvatskog i stranih jezika, a u radu skupa sudjeluju stručnjaci iz Hrvatske i inozemstva.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist