Aktualno

ZADNJA OPOMENA Vićanu stiže naplata 2,4 milijuna kuna duga

Pero Vićan

Na adresu hotela Admiral u vlasništvu Vićanove tvrtke Dubrovačko primorje, ovih je dana, stigla opomena da u roku od 10 dana mora podmiriti dug prema dubrovačkom Vodovodu koji je dosegao visokih 2 milijuna i 400 tisuća kuna.

– Davno sam mu poručio da me ubije, da mu je to jedini način da me zaustavi i spriječi naplatu duga, pa pozivam i policiju da pazi. Sve drugo mu neće proći – kratak je bio Valentin Dujmović (HNS) direktor Vodovoda Dubrovnik.
Pero Vićan (DDS), odnosno hotel Admiral godinama nije podmirivao račune za vodu.

Njegovo opravdanje, ali i obrazloženje na sudu bilo je kako se ne koristi vodoopskrbnom mrežom Vodovoda, već isključivo hotelskom mrežom. No sve to odbacio je Županijski sud u Dubrovniku koji je u presudi potvrdio prvostupanjsku presudu Vodovoda protiv Dubrovačkog primorja koja se vodila na Općinskom suda u Dubrovniku.

Vićan se čak žalio i inspekcijskim službama na neispravnost vode kako bi izbjegao neplaćanje pristiglih računa. Vodovod Dubrovnik šalje uzorke vode na analizu u Zavod za javno zdravstvo. Nalazi su potvrdili kako je voda u Admiralu ispravna za piće, no Vićan te nalaze ne priznaje i radi neovisno testiranje te uzorke vode šalje u jedan europski institut. Ti nalazi očekuju se svakog dana.

– Vodi se više sudskih sporova i postupit ćemo po sudskoj presudi. Sud će definitivno reći tko je kome dužan. Vodovod ima puno veći dug prema nama, nego Dubrovačko primorje prema Vodovodu. Dužni su nam milijune eura! – prokomentirao je opomenu iz Vodovoda direktor Dubrovačkog primorja, Pero Vićan.

Pročitajte još

Libertas pojačava polaske ‘šestice, uvodi i svakodnevnu noćnu liniju

Dulist

OD 9 DO 13:30 U nedjelju se zbog Du Motiona zatvaraju pojedine prometnice

Dulist

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist