Sport

XAVI GARCIA PRED MEGADERBI “Recco je najbolja momčad svijeta, ali mi smo Jug i uvijek igramo na pobjedu!”

XAVI GARCIA PRED MEGADERBI “Recco je najbolja momčad svijeta, ali mi smo Jug i uvijek igramo na pobjedu!”

Recco je najbolja momčad svijeta, ali mi igramo kod kuće, u Gružu, i uvijek idemo na pobjedu. Utakmica će biti teška, ali trebamo raditi što smo se dogovorili pa će ova utakmica biti drukčija utakmica od one u Soriju – najavio je Jugovo ljevoruko krilo Xavier Garcia superderbi LEN Lige prvaka između Juga CO i PRO Recca u subotu navečer na bazenu u Gružu.

Prisjetio se Garcia lošeg jugaškog ‘provoda’ u Soriju krajem 2015. godine.
-U Italiji nismo odigrali dobro. Došli smo tamo poslije osvojenog trofeja, a prije Božića. Kod kuće će biti druga utakmica – ponovio je Garcia, koji je lani ostao bez četvrtog trofeja sezone s Primorjem, ‘zahvaljujući’ baš PRO Reccu.

-Primorje je prošle godine osvojio tri trofeja, a Jug ove sezone treba to promijeniti. Mi smo Jug i uvijek trebamo napadati sve trofeje. Osvojili smo Kup, ali idemo utakmicu po utakmicu. Ne možemo misliti o završnici Prvenstva, ako nismo igrali Final 4 Regionalne lige. Na Final 4 ne možemo razmišljati o Primorju, ako imamo prije utakmicu s Mladosti, koja nema što izgubiti protiv nas i neće nam biti tako lako. A ne možemo razmišljati o tom turniru prije nego odigramo važnu utakmicu s Reccom – objasnio je Španjolac, dodavši kako je ovogodišnji Recco po sastavu jača ekipa od lanjskog.

Trener Kobešćak u prvoj rečenici svog obraćanja medijima izustio je očekivano: ‘O Reccu, najboljoj i najstabilnijoj momčadi u Europi, puno toga se zna i uvijek su favoriti’. Priznao je svu težinu Jugovog debakla u Italiji u prvom meču.
-Utakmica u Soriju bila je jedina naša utakmica u kojoj smo se ‘raspali’ u svakom pogledu. Nismo bili na razini. Moramo se potruditi da se to ne ponovi. Nije to lagano, jer je Recco na svim pozicijama sjajno pokriven svjetskim imenima. Daju jak ritam igre i traže puno veću koncentraciju nego neka druga momčad. Treba se puno toga posložiti – tjelesna forma, koncentracija I taktika, da bi se s njima moglo igrati – istaknuo je Kobešćak.

Druga Kobešćakova očekivana rečenica u opisu aktualnog prvaka Europe bila je: ‘Nemaju puno slabih točaka’.
-Riječ je o vrhunskim igračima, pogotovo Srbi koji su nakon zlata na EP i SP na vrhuncu moći. Izgledaju jako dobro. Ipak, sve ovisi o danu. Kakvi ćemo biti mi i hoćemo li se moći nositi s njima s obzirom na širinu i kvalitetu – rekao je Jugov strateg, po kojem bi pobjeda nad talijanskim rivalom donijela puno toga dobroga.

-Rezultatski gledano, pobjedom bi smo se uključili u borbu za prvo mjesto u skupini, ali ne znam bi li na Final 6 išao kao prvi, drugi ili treći. Nema tamo slabih momčadi i ne bih ‘gađao’ nekog suparnika. Pobjeda bi nam bila važna kako bismo vidjeli možemo li se nositi s Reccom pred domaćom publikom. Uz to, tjedan dana kasnije čeka nas Final 4 Regionalne lige, pa bi nam dobra igra protiv Recca bila ‘vjetar u leđa’. Ipak, bez obzira na ishod s Reccom, u meču sa Szolnokom u gostima idemo na pobjedu, kao i uvijek. Imamo odličnu momčad i vrlo stabilnu igru ove sezone, ali Recco i Szolnok su najveća iskušenja u ovom trenutku – ocjenio je Kobešćak.

Upitan za trenutni, prije svega zdravstveni status rekovalescenta Mara Jokovića, Kobešćak s dozom optimizma bira riječi.
-Joković je dobro prošao ispit protiv Medveščaka i bit će u sastavu protiv Recca, premda još uvijek nije potpuno zaliječen. Blizu je tome, ali i dalje treba biti oprezan. U veljači smo vidjeli da nemamo toliku širinu i da nam je jako nedostajao. Sva sreća da su Garcia i ostatak momčadi na desnoj strani nadomijestili njegov izostanak. Dobro će nam doći i sretni smo što će biti u ekipi u subotu – kazao je Kobešćak.

-Recco je u Szolnoku poražen bez dva ključna igrača, Tempestija i Ivovića, koji im daju ritam igre, a koji će biti u sastavu u subotu – napomenuo je direktor Juga Ognjen Kržić, dodavši kako su Jug i Recco ‘najbolje što ovog trena postoji u svijetu vaterpola’.

– Nema bolje pozivnice navijačima! – zaključio je Kržić.

Utakmica Jug CO – PRO Recco igra se u subotu 12. ožujka u 20.30 sati na bazenu u Gružu.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist