Aktualno

Vuličević: Građani, ne bojte se!

Vuličević: Građani, ne bojte se!

Tomislav Vuličević iz Udruge građevinara smatra kako je prostor Srđa zapušten, a nijedna ideja osim Razvoj Golfa nije došla do javnosti.

– Imamo projekt koji u fazi gradnje donosi posao građevinarima, ugostiteljima, ekonomistima. Nakon izgradnje Dubrovnik dobiva dodatnu zvjezdicu, nova radna mjesta i sadržaje. Podržavamo projekt i ponudili smo suradnju u gradnji, pa smo potpisali sporazum o suradnji s tvrtkom Razvoj Golf, pri čemu će članice strukovne grupe Županijske komore ponuditi ugovore o gradnji. Nakon dvije godine od tog sporazuma i nerazumnog blokiranja investicije izgubili smo više od dvije tisuće radnih mjesta. Dobro je da suprotstavljamo mišljenja i pričamo argumenitrano, ali nije dobro da se neargumentiranim blokiranjem investicije zaustavlja razvoj projekta. Građani, ne bojte se izraziti svoj stav, budite vizionari! Dok tražimo investitore, broj zaposlenih raste – kazao je Vuličević.

Tigran Vržina iz tvrtke Odašiljači i veze opet je upitao zašto je repetiror uklonjen iz Plana, posebno podsjećajući na problem s prijamom.
– Samo je data sugestija da se kontaktno područje uredi na primjereniji način, a odašiljač nije uklonjen – odgovoreno mu je s pozornice, a gradonačelnik je dodao kako je repetitor legalna građevina i ne može se uklanjati.

Građanka Ivana Bratoš smatra kako se brojkama budućih zaposlenja samo mamac i varka. Također je dala podršku stanovnicima Bosanke, koje je "vlast dovela u poziciju da moraju prodavati".

Predstavnik ulagača Ivan Kusalić kazao je kako su napravljene projekcije, procijene zapošljavanju u Golf Parku.
– Prema mišljenju struke procjene su napravljene konzervativno. Prosjek zaposlenih po jednom krevetu je inače od 0,9 do 2,2 čovjeka. Svi parametri su uzeti u obzir i sve se može provjeriti. Tjerati mak na konac i davati točan broj zaposlenih je nemoguće. Na izgradnji će biti angažirano oko 1500 ljudi, uz indirektna zapošljavanja obrtnika, majstora i dobavljača roba – kazao je Kusalić.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] BAHAT I NEKULTURAN A gdje nego na sred puta?

Dulist

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist