DuList IN

VRIJEME OD MAŠKARA Grad u znaku karnevala!

VRIJEME OD MAŠKARA Grad u znaku karnevala!

Tradicionalna manifestacija ‘Dubrovački karnevo’ u organizaciji Grada Dubrovnika i TZ grada Dubrovnika odvit će se, sedamnaesnaestu godinu zaredom, od danas pa sve do 9. veljače.

Uz krafene i male maškare, direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika, Romana Vlašić i pročelnik Grada Dubrovnika za prosvjetu i šport, Miho Katičić obratili su se prigodnim riječima i predstavili program Dubrovnačkog karnevala.

Maškarata je za sve koji žele dobru zabavu, te su zato svi programi posvećeni djeci i mladima, kazala je jutros na otvaranju ove manifestacije direktorica TZ Dubrovnik Romana Vlašić.

Prigodno, prostor TZ-a na Brsaljama uljepšala je udruga D’Art s izložbom karnevalskih maski, kostima i fotografija’, a dječica i oni malo veći mogli su se počastiti i krafenima.

Tradicija feste na posljednji dan poklada i mašakarane zabave na kojoj se s nestrpljenjem iščekuju samostalne i grupne maske, koje se bave temama aktualnih političkih i društvenih događanja, održala se do danasšnjih dana, pa iznenađenja, smijeha i veselja ni ove godine sigurno neće nedostajati. Najmaštovitije i najatraktivnije maske bit će nagrađene bogatim fondom nagrada, jer će žiri na svakoj od maškarata birati najbolje.

Tradicija dubrovačkih maškaranih festa

Večeras se u Lazaretima održati kostimirana zabava ‘Maškarata ispod kuplja’ što svojim nazivom priziva tradiciju dubrovačkih maškaranih festa, na kojoj će se za dobru zabavu pobronuti Porporela Sexy Show Band, istaknuto je na konferenciji.

Subota će biti izvrsna prilika da se i mali i veliki kostimiraju u omiljene likove i dođu na Stradun. Dva koncerta grupe Magazin, jutarnji u 10.30 i večernji s početkom u 21, ponudit će odličnu zabavu za sve uzraste, a svi koji se vole maškaravati i điravati najljepšom dubrovačkom ulicom, doći će na svoje.
U nedjelju 7. veljače održat će se ‘Faćenda od malih maškara’, na Stradunu od 15 sati, uz sudjelovanje djece predškolske dobi i maškaranih obitelji, a nastavlja se veselom zabavom u Lazaretima.
Ponedjeljak je maškarani školski dan sa zabavama za male, veće i najveće školarce, dok će prava kulminacija zabave biti završnog dana ‘maškarane’ sezone 9. veljače.

Velikim veljunom ‘Ultimi od karnevala’, odabirom najboljih maski i zabavom do jutra uz grupu ‘Teatar’, u Culture clubu Revelin, Dubrovnik će se oprostiti od još jednih poklada.

Glavni organizatori karnevalskih svečanosti su Grad Dubrovnik i Turistička zajednica grada Dubrovnika, a suorganizatori udruga Le Petit Festival Dubrovnik,Culture Club Revelin, Art radionica Lazareti, Udruga D’Art i Galerija Artur.

Pročitajte još

‘Župski pjat’ počeo đirom po vinogradu i radionicom o rogaču

Dulist

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist