Kultura

VOLITE FRANCUSKU? Uživat ćete u ovim programima!

VOLITE FRANCUSKU? Uživat ćete u ovim programima!

Tradicionalna manifestacija Praznik Frankofonije, namijenjena frankofonima i frankofilima, ljubiteljima frankofonske kulture te svim znatiželjnicima, održat će se tijekom ožujka u 13 hrvatskih gradova s više od 150 događanja, povodom čega je Francuska alijansa u Dubrovniku s partnerima pripremila raznovrstan program.

Praznik Frankofonije u Dubrovniku u suradnji s Dubrovačkim kinematografima donosi ukupno sedam filmova za djecu i odrasle, uz popularnu cijenu ulaznica od 10 kuna. U kinu Sloboda održat će se i recital „Frankofonija“ u izvođenju učenika dubrovačkih osnovnih škola na francuskom jeziku. Compagnie des Temps Venus: „Soirs de grand vent“, susret s pjesnikinjom i kompozitoricom Zabo te redateljicom filma „L’odyssée de la Parole“ Melhom Bossard organizira se u Narodnoj knjižnici Grad, gdje će i Katja Bakija održati predavanje „Marko Bruerović ou Marc Bruère“ uz nastup Kazališne družine Kolarin.

Prezentaciju pod nazivom „Belgijanci i pivo, jedna duga i lijepa priča“ održat će belgijski majstor pivar Andréas Radoux uz degustaciju belgijskog piva u pivnici na Babinom kuku. Boško Picula će predavanje o počecima kinematografije „Ponovno na prvoj javnoj filmskoj projekciji“ održati u Kinu Visia uz projekciju filmova braće Lunière.

Kviz „Poznaješ li Francusku i frankofoniju?“ pripremljen je za polaznike tečajeva Francuske alijanse u Dubrovniku. Kroz cijeli ožujak s francuskim jezikom i kulturom upoznavat će se i djeca predškolske dobi u vrtićima Palčica i Pile, kroz radionice u organizaciji Francuske Alijanse Dubrovnik.

Pročitajte još

ZAPOČELO DUBROVAČKO GLAZBENO PROLJEĆE Puna crkva Male Braće na prvom koncertu

Dulist

DUNJALUK U LAZARETIMA Sevdah za one koji misle da ga ne vole

Dulist

NOVA IZLOŽBA U FLORI ‘Uništenje’ Josipe Vlašić

Ivana Mijić Vulinović