Grad

VLASNIK ORHANA „Mani Gotovac nije dobrodošla jer nas je bacila u izvanredno stanje!“

VLASNIK ORHANA „Mani Gotovac nije dobrodošla jer nas je bacila u izvanredno stanje!“

Ono što sam joj rekao bi joj uvijek ponovio. Poručio sam joj da u mom restoranu nije poželjna. Rekao sam joj da takve goste treba prebaciti preko mosta i da više nikad ne dođu u grad – rekao je za DuList Dominik Kuzman, vlasnik restorana Orhan u Pilama, koji je postao glavni akter ‘skandala’ vezanog za pomoćnicu ravnatelja za dramski program Ljetnih igara Mani Gotovac.

Gotovac se, naime, u pismu intendantu Mladenu Tarbuku žalila na incident u Kuzmanovom restoranu u večeri premijere “Elementarnih čestica”, kada je Kuzman ‘verbalno napao’ nju i glumce.

– Rekao sam joj da je nepoželjna u mom restoranu, s obzirom na situaciju koja je vladala tih dana. Moram biti jasan i reći kako nemam ništa protiv Dubrovačkih ljetnih igara. Mi smo imali dogovor oko večere nakon predstave, ali sam im rekao da ću im radije sve dostaviti na Lovrijenac, nego da mi dolaze u restoran. Nisu to prihvatili – objašnjava Kuzman, koji je, tvrdi, imao jake argumente za svoje ponašanje:

– Znamo kakva je situacija u svijetu, stanje u Hrvatskoj. Oni su okupirali grad koji živi od turizma, stavili nas sve pod izvanredno stanje, s predstavom visokog rizika. Sedamdeset policajaca i sedamdeset glumaca. A moja cijela obitelj živi od turizma, cijela hrvatska od toga živi. To je ista situacija kao 1991. godine, samo bez pucanja! Ni u ratu nije bilo toliko policajaca u gradu kao tih dana – kaže nam Kuzman.

Ističe kako su mu se na sve skupa žalili i gosti restorana, komentirali su i prisustvo policije, policijskih pasa. Posao mu se zbog izvanrednog stanja prepolovio. Za kraj ipak poručuje kako je reagirao kako bi i poslao poruku kako ‘mi Dubrovčani znamo voditi i grad Dubrovnik, a ne samo Dubrovačke ljetne igre’.

– Što nam treba da zbog vlastite slave neka Mani Gotovac cijeli naš grad stavlja rizik? – zapitao se na kraju Kuzman.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović