Grad

Vlahušić zatražio ubrzanje procesa izdavanja koncesije za žičaru

Andro Vlahušić - Zračni most

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić uputio je u ponedjeljak dopis nadležnim ministarstvima i institucijama kojim je zatražio ubrzanje procesa izdavanja koncesije tvrtki Excelsa nekretnine d.d. za žičaru za prijevoz osoba Dubrovnik – Srđ, pišu iz gradske uprave.

Gradonačelnik Andro Vlahušić dopis je uputio Ministarstvu pomorstva, prometa i veza, Ministarstvu financija i Državnom uredu za upravljanje državnom imovinom (DUUDI). Isti dopis na znanje je dostavljen i Kaznenom odjelu Županijskog državnog odvjetništva.

Dopisom je Grad Dubrovnik državna tijela izvijestio o svim radnjama koje su poduzete od trenutka stupnja na snagu Zakona o žičarama za prijevoz osoba te ista upozorio da tvrtka Excelsa nekretnine d.d. nije sukladno zakonskim odredbama podnijela zahtjev za izdavanjem koncesije. Grad Dubrovnik stoga od državnih tijela, prvenstveno resornog ministarstva, traži upute o daljnjem postupanju.

Ističe se kako tvrtka Excelsa nekretnine d.d. i dalje, bez koncesije, ubire profit od poslovanja žičare te kako je ovakvim postupanjem gradska blagajna oštećena je za pet milijuna kuna, a Grad je prinuđen rebalansirati Proračun za 2014.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović