Aktualno

Vjetroelektrana na Pelješcu u srpnju

Vjetroelektrana na Pelješcu u srpnju

Župan Nikola Dobroslavić održao je radni sastanak s voditeljem projekta i direktorom tvrtke WPD Milanom Antonijevićem i Željkom Samardžićem o 345 milijuna kuna vrijednom projektu vjetroelektrane Ponikve.

Naime, Antonijević i Samardžić obavijestili su župana o tijeku investicije WPD-a u vjetroelektranu koja će se u blizini Ponikava na Pelješcu podići na 16 stupova i imati snagu 34 MW (megavata).
 
U travnju se očekuje kako će biti završen prvi od 16 planiranih stupova, a cjelokupan projekt trebao bi biti završen do konca srpnja ove godine.
 
Predstavnici WPD-a izvijestili su župana i o namjeri tvrtke da na predjelu Bila Ploča pored Orebića grade i drugu vjetroelektranu te o problemima na koje su naišli u realizaciji tog projekta.
 
Župan je Antonijeviću i Samardžiću čestitao na projektu vjetroelektrane Ponikve te je istaknuo kako je riječ o jednom od najvećih ulaganja u Županiju. Također, župan je kazao kako je ovaj projekt primjer drugim ulagačima da je moguće ostvariti ovoliko vrijedne projekte koji su vrlo složeni.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] BAHAT I NEKULTURAN A gdje nego na sred puta?

Dulist

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist