Županija

VIDEO Pogledajte kako će izgledati obnovljena cavtatska riva!

VIDEO Pogledajte kako će izgledati obnovljena cavtatska riva!

Na Facebook profilu Općine Konavle objavljen je video budućeg izgleda cavtatske rive, projekta vrijednog 25 milijuna kuna bez PDV-a.

Podsjetimo, upravo je DuList prije mjesec dana pisao o lošem stanju cavtatske rive, a tada su nam odgovorni kazali kako je za taj projekt u pitanju novac.

-Županijska lučka uprava predala je projekt, jer je on pod njihovom jurisdikcijom. Obnova cavtatske rive nije jednostavna priča, ali načelno, projekt je gotov. Sve je završeno, samo je pitanje novca – potvrdio nam je zamjenik načelnika Općine Konavle Božo Lasić, a više informacija i ‘tehinčkih detalja’ saznali smo od Antuna Banovca, ravnatelja Lučke uprave Dubrovačko-neretvanske županije.

-U postupku smo dobivanja građevinske dozvole. Postoje neki nedostaci koji će biti otklonjeni, a poslije toga slijedi projektna dokumentacija. Međutim, radi se o visokoj cijeni, odnosno 25 milijuna kuna bez PDV-a, te ne znamo na koji ćemo način zatvoriti tu financijsku konstrukciju – ističe Banovac, koji dodaje i to kako je projekt kandidiran prema EU fondovima još za vrijeme bivše vlasti, a u suradnji s Razvojnom agencijom DUNEA.

-To je sve što vam mogu zasad reći. Po dobivanju potvrde glavnog projekta, punovažeće građevinske dozvole, ćemo vidjeti s Općinom Konavle i Razvojnom agencijom kako i što dalje – napominje Banovac.

Prema Banovcu, radovi se neće voditi u ovoj sezoni, a tijekom rekonstrukcije predviđa se i privremena ‘selidba’ šest palmi. A što je sve uključeno u sanaciju? Ispred hotela Supetar dio mora ulazi pod rivu, tu je mulić od osam metara koji se treba obnoviti, skoro sve do Lučke kapetanije.

-Sanacija postojeće rive uključuje sve, zbog potresa, rata, podlokana je od morskih struja. Dugo vremena se nije radilo i radi se o izuzetno velikom financijskom zahvatu kojeg za sad ne možemo iznijeti ni mi, ni županija, a ni općina. Nažalost, nemamo konkretne datume – zaključuje Banovac.

 

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist