Natrag
24.9.2017 16:13

facebook

twitter

google

rss

dulist

VIDEO Pogledajte 3D model Dioklecijanove palače, uskoro će i Dubrovnik na red!

14.10.2015 @ 6:35 Dulist Zanimljivosti

Podijelite:

Stipe Ujdur iz Opuzena bavi se zanimljivim hobijem i poslom. On je, naime, autor 3D modela rekonstrukcije Dioklecijanove palače u Splitu, čiji video možete pogledati niže.

Dioklecijanova palača je drevna palača izgrađena od strane rimskog cara Dioklecijana, na prijelazu iz četvrtog stoljeća, koji je danas tvori središte grada Splita. Iako se spominju kao “palače” zbog svoje namjene kao mirovinu prebivališta Dioklecijana, izraz može biti pogrešno kao struktura je masivan i podsjeća na veliku utvrdu: oko pola od toga je za Dioklecijanove osobnu uporabu i ostatak smješteni vojni garnizon.

Prvi kadar-snimak 3D je slika E. Herbranda iz 1912. godine, drugi je rendiran 3D model a 3. je color grafika modela, nakon čega slijedi animacija.

Rekonstrukcija je rađena na osnovu originalnih nacrta, tlocrta,crteža, slika i snimaka Palače dostupnih na internetu, rekonstrukcija je trajala jednu kaledndarsku godinu s kraćim ili dužim prekidima.

Galeriju možete pogledati OVDJE.

Model je postavljen na CG Trader, a što je najzanimljivije, autor kaže kako će nakon kraćeg predaha pokušati napraviti i neke materijale za Dubrovnik!

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana