Sport

VESLANJE Đivanović i Kukuljica zlatni na Prvenstvu Hrvatske

VESLANJE Đivanović i Kukuljica zlatni na Prvenstvu Hrvatske

Tri medalje – zlatnu, srebrnu te brončanu – osvojili su veslači VK Neptuna na Prvenstvu Hrvatske, koje se proteklog vikenda održalo na zagrebačkom Jarunu.

Zlatom se okitio juniorski dvojac na pariće Vlaho Đivanović i Pero Kukuljica, kojima je ovo treće zlato u ovoj discipline nakon dva kadetska 2013. i 2015. godine. Srebrni je bio juniorski četverac na pariće Mato Tikvica, Patrik Papac, Filip Šiljeg i Lovro Čondrić. Brončanu medalju izveslao je juniorski dvojac na pariće Mato Tikvica i Patrik Papac, čime je ponovio uspjeh iz 2016. godine. Druga Neptunova posada juniorskog dvojca na pariće Filip Šiljeg i Luka Grubišić zauzela je 7. mjesto.

Lovru Čondriću u juniorskom lakom samcu (do 67,5 kg) brončana medalja izmakla je za par sekundi. Lovru je ovo prva juniorska godina pa se očekuje da će u idućoj sezoni biti jedan od vodećih skifista. Peto mjesto u finalu zauzeo je juniorski četverac na pariće: Vlaho Đivanović, Pero Kukuljica, Roko Barišić i Toni Preović. Roko Mucić bio je 9. u kadetskom samcu, kao i juniorski dvojac na pariće Toni Perović i Roko Barišić.

-Tri medalje svrstavaju VK Neptun u vrh hrvatskog veslanja, posebno što su se juniori A kao dvojac i četverac na pariće popeli na postolje u jakoj konkurenciji. Zlato Đivanovića i Kukuljice je tek ‘šlag na kraju’ sezone, kruna velikog rada tijekom cijele sezone i najava da će njih dvojica u 2018. godini konkurirati za hrvatsku juniorsku reprezentaciju te time nastaviti stopama proslavljenog Neptunaša Mateja Metkovića – kazao je tajnik VK Neptuna Maro Kapović.

Na natjecanju je nastupilo 29 klubova u kategorijama kadeta te juniora A i B, a Neptunaši su nastupili s osam posada.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist