Natrag
19.8.2017 00:01

facebook

twitter

google

rss

dulist

VELIKO PRIZNANJE Jagodi Buić i Mariji Kohn ‘Vladimir Nazor’ za životno djelo

29.5.2015 @ 22:40 Dulist Kultura
3;3

Podijelite:

Jagoda Buić i Marija Kohn dobitnice su ovogodišnje ‘Nagrade Vladimir Nazor’ za životno djelo.

Naša dugogodišnja sugrađanka Jagoda Buić je priznanje dobila u kategoriji likovne i primijenjene umjetnosti, a rođena Lopujka Marija Kohn u kategoriji kazališne umjetnosti.

Odluku o dodjeli ovih vrijednih priznanja donio je odbor Nagrade Vladimir Nazor pod predsjedanjem akademika Milivoja Solara na sjednici održanoj 28. svibnja 2015. godine.

„Nagradu Vladimir Nazor“ dodjeljuje Republika Hrvatska za najbolja umjetnička ostvarenja na području književnosti, glazbe, filma, likovnih i primijenjenih umjetnosti, kazališne umjetnosti te arhitekture i urbanizma u Republici Hrvatskoj. Nagrada se dodjeljuje kao godišnja nagrada i kao nagrada za životno djelo.

Godišnja nagrada dodjeljuje se umjetnicima za najbolja umjetnička ostvarenja koja su bila objavljena, izložena, prikazana ili izvedena tijekom protekle godine, kao i grupi umjetnika za kolektivna umjetnička ostvarenja.

Nagrada za životno djelo dodjeljuje se istaknutim umjetnicima koji su svojim stvaralaštvom obilježili vrijeme u kojem su djelovali i čiji je stvaralački put zaokružen, a djela i ostvarenja ostaju trajno dobro Republike Hrvatske.

Nagradu dodjeljuje Odbor „Nagrade Vladimir Nazor“ na prijedlog komisija koje osniva za pojedina područja umjetnosti. Predsjednika i članove Odbora, na prijedlog ministra kulture, imenuje Hrvatski sabor iz redova umjetnika, kulturnih i javnih djelatnika.

Nagrade će dobitnicima biti uručene 19. lipnja 2015. godine u 20 sati u Muzeju Mimara u Zagrebu.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana