Kultura

VEČERAS Uživajte u baroknoj i filmskoj glazbi na Lovrjencu!

VEČERAS Uživajte u baroknoj i filmskoj glazbi na Lovrjencu!

Dubrovački simfonijski orkestar večeras u 21.30 sati održat će koncert na Lovrjencu.

Jedinstvena glazbena večer, u sklopu festivala Midsummer Scene, na reportoraru će publici ponuditi baroknu i filmskuglazbu, a naratori će biti glumci Filip Krenus i počasni britanski Spomenimo i to kako nas u sklopu ovog festivala očekuje i otvaranje izložbe From Illyria to Elsinore Bari Goddarda, koje će se održati 1. srpnja u 20 sati u palači Sponza.

Četvrto izdanje Festivala nastavlja i suradnju s Domom Marina Držića i Društvom prijatelja dubrovačke starine kada će se 6. srpnja u 21.30 sati isto u palači Sponza odigrati glazbeno scenski program naziva Držić meets Shakespeare. Dio ansambla Sna Ivanjske noći igranim će scenama proslaviti 450. obljetnicu smrti najvećeg hrvatskog komediografa Marina Držića, a u pratnji ansambla za ranu glazbu – Plazarijus.

Festival svake večeri osim 27. lipnja kada nas očekuje koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra, nastavlja izvedbe vesele Shakespearove komedije San Ivanjske noći. Predstave koje su do sada oduševile stotine posjetitelja, igraju se na tradicionalnoj pozornici tvrđave Lovrjenac s početkom u 21.30 sati, sve do 5. srpnja.

Pročitajte još

U ‘Noći tvrđava’ obiđite tri utvrde dubrovačkog fortifikacijskog sustava

Dulist

Dubrovački muzeji pozivaju na radionice izrade i ukrašavanja keramike

Dulist

TRIBINA ‘POGLAVLJE FESTIVAL KARANTENA’ Art radionica Lazareti obilježava 35 godina postojanja

Dulist