Sport

VEČERAS JUG – EGER „Svih šest imaju priliku slaviti!“

VEČERAS JUG - EGER „Svih šest imaju priliku slaviti!“

Jugaši večeras u 18 sati (HRT 2) protiv mađarskog Egera u utakmici četvrtfinala otvaraju Final 6 u Barceloni.

Novinarska pera vaterpolske Europe već su poprilično tinte potrošila opisujući izglede svih sudionika pa tako u pravilu Jugaše smatraju sastavom koji nije u prvom redu favorita (kao što su Pro Recco, Primorje pa i branitelj naslova i domaćin turnira Barcelona), ali svakako ima svoje izglede.

Naravno, Dubrovčani idu korak po korak. Trener Vjekoslav Kobešćak je od prvog dana pokazao da je to jedini normalan put. Dakle, Eger.

– Protiv Egerovog napada se jako teško braniti, ali sigurno je da i mi imamo svoja rješenja. Mislim da svih šest momčadi imaju priliku biti prvaci Europe – kazao je Kobešćak na službenoj presici održanoj dan prije početka turnira. Svoje mišljenje o turniru iznijeli su i ostali treneri.

– Neće to biti lake utakmice. Znamo jako dobro sve momčadi. Naravno da smo došli pobijediti – izjavio je trener Pro Recca Igor Milanović.

– Pro Recco je veliki favorit, ali ne pobjeđuju uvijek favoriti. Ništa nije moguće predvidjeti – rekao je trener Primorja EB Ivan Asić.

– Ovo je naša premijera na Final 6 kao momčadi, ali naši igrači imaju puno iskustva s ovakvih završnica. Vjerujem da imamo jednako šanse kao naš protivnik, dat ćemo sve od sebe – istaknuo je trener Szolnoka Istvan Lukacs.

– Nadali smo se deset godina da dođemo u ovakvu priliku. Lani nam to nije uspjelo i poželjeli smo doći ove sezone. Tu smo želju ispunili – rekao je trener Egera Norbert Dabrowski.

– Za nas će najteže biti ponoviti lanjsko osvajanje titule prvaka Europe. Vjerujem da je obrana jako bitna. Znam da je Szolnok momčad koju je jako teško svladati – izjavio je trener Barcelonete Chus Martin.

Nakon prve utakmice Final 6 Jug – Eger (18 sati), slijedi drugi par četvrtfinala Barceloneta i Szolnok. U petak u 16.30 sati igrat će se utakmica za peto mjesto, potom u 18 sati slijedi meč Primorje – Eger/Jug, a u 19.30 sati Pro Recco – Barceloneta/Szolnok. U subotu u 18 sati igrat će se za treće mjesto, a u 19.30 sati na rasporedu je finale.

Foto: bcnwaterpolofinal6.com

Pročitajte još

TRON EUROPE PRIPADA HRVATICI Matić prvakinja, Cvjetko brončana, Oberan upisala pobjedu i poraz

Dulist

MALONOGOMETNA LIGA Square poražen u Omišu

Dulist

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist