Kultura

VEČER JAZZ GLAZBE Večeras Matija Dedić i Šimun Matišić

VEČER JAZZ GLAZBE Večeras Matija Dedić i Šimun Matišić
Dubrovnik, 17.09.2015. Koncert Dubrovnik u pozno ljeto - Jazzy Bach - Matija Dedic i Darko Jurkovic Charlie

U sklopu Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto, ovaj četvrtak 15. rujna u atriju Kneževa dvora koncert će održati pijanist Matija Dedić i vibrafonist Šimun Matišić. Početak koncerta je u 21 sat.

Ovaj jazz duo održava koncerte već nekoliko godina, a neobičnom kombinacijom glasovira i vibrafona izvode djela Keitha Jarretta, Pata Methenyja i Chicka Coreae, ponajviše iz sedamdesetih godina prošlog stoljeća.

Istaknuti hrvatski pijanist Matija Dedić dugo ima reputaciju najboljeg hrvatskog jazz pijanista. Diplomirao je na Jazz akademiji u Grazu 1997. i od tada počinje njegova međunarodna karijera jazz pijanista i skladatelja, iako se kasnije usavršavao privatno kod jednog od najcjenjenijih jazz glazbenika, Barryja Harrisa.  Dobitnik je brojnih nagrada na području jazz glazbe te je ovogodišnji apsolutni pobjednik nagrade Porin, u više kategorija za album „Matija svira Arsena“ te Porina za najbolji album jazz glazbe za “Jazzy Bach”, na kojemu svira Bachova djela s poznatim jazz-gitaristom Darkom Jurkovićem-Charlijem.

S Darkom Jurkovićem nastupio je posljednje dvije godine na MGF Dubrovnik u pozno ljeto, a ove godine dovodi Šimuna Matišića s kojim kao duo nastupa od 2014. godine.
Mladi glazbenik Šimun Matišić s 14 godina izdao je svoj prvi nosač zvuka pod naslovom „Jazz nocturno“ sa svojim triom gdje svira vibrafon i marimbu. Surađivao je sa brojnim inozemnim i domaćim jazz i klasičnim glazbenicima kao što su: Boško Petrović, Miljenko Prohaska, Mario Mavrin, Primož Grašić, Florin Nicoulescu, Stochelo i Moses Rosenberg…
Trenutno je student druge godine udaraljki, te prve godine klasične kompozicije, na Muzičkoj akademiji sveučilišta u Zagrebu, u klasi profesora Davorina Kempfa.

Cijene ulaznica su od 100 do 300 kuna.

Ulaznice se mogu kupiti online putem web stranice DSO-a www.dso.hr, u uredima DSO-a od 9 do 14 sati, u agenciji Perla Adriatica na Pločama, u gift shopu Dubravka, u kulturno-info centru Luža te na ulazu jedan sat prije početka koncerta. Također, za ovaj koncert vrijede popusti za građane (s Libertasovim pokazom za 10 kuna, umirovljenici za 20, studenti s kulturnom iskaznicom i građani stare gradske jezgre besplatno te popust od 30% za ostale građane Dubrovnika).

Za sve ostale informacije kontaktirati broj 099 221 1585.

Pročitajte još

[FOTO] UNIŠTENJE U FLORI Prva izložba Josipe Vlašić

Dulist

KONCERTI U TAJNIM VRTOVIMA Kvartet Sorkočević ispred Kuće Bukovac

Dulist

ZAPOČELO DUBROVAČKO GLAZBENO PROLJEĆE Puna crkva Male Braće na prvom koncertu

Dulist