Grad

VAŽNO TURISTIČKO TRŽIŠTE Amerikanci nas vole!

VAŽNO TURISTIČKO TRŽIŠTE Amerikanci nas vole!

Američko turističko tržište je izuzetno važno za Dubrovnik, koji je najpoželjnija i najposjećenija destinacija u Hrvatskoj za SAD, ističu iz Turističke zajednice grada Dubrovnika.

Sve povodom jučerašnje objave ‘The New York Times-a’, koji je Dubrovnik svrstao na 6. mjesto od ukupno 52 destinacije koje vrijedi posjetiti 2017. godine.

Američki turisti u Dubrovniku su ostvarili 82 287 dolazaka, te 254 931 noćenja i time su u prošlj godini zauzeli 3. mjesto, odmah iza gostiju iz Ujedinjenog Kraljevstva i Njemačke. U posljednjih 5 godina broj dolazaka s američkog tržišta povećao se za skoro tri puta.

Kako navode iz TZ-a, u 2016. potražnja za Hrvatskom iz SAD-a je nastavila dvoznamenkasti rast u ostvarenim noćenjima te još jednom dokazala važnost američkog tržišta za razvoj i rast hrvatskog turizma.

-Prognoze za 2017. su vrlo optimistične te u prilog rastu putovanja ide vrlo povoljna gospodarska situacija u SAD-u i jaki dolar, popularnost Hrvatske kao jedne od najtraženijih emerging destinacija, prisutnost u ponudi glavnine aktivnih članova/organizatora putovanja USTOA-e te ostalih asocijacija kao što su NTA, ASTA, itd., aktivno članstvo u Virtuosu, te velika medijska popularnost (jedan od recetnih primjera je proglašenje Hrvatske kao najpoželjnije destinacije za putovanje čitatelja Travel + Leisura). Prema rezultatima Virtuoso istraživanja, “2017 Luxe Report”, Hrvatska je uvrštena među top 10 destinacija u 3 kategorije: 1. najpopularnija emerging destinacija (3/10), 2. najpopularnija internacionalna destinacija (10/10), 3. najpopularnija destinacija za tzv. Millenials putnike (9/10) – ističu iz gradske TZ, koja aktivno sudjeluje s promidžbom na američkom tržištu.

Nakon objave New York Timesa tehnički gradonačelnik Andro Vlahušić uputio je dopis ministru turizma Gariju Cappelliju u kojem, među ostalim isitče, kako je zajedničkim snagama i ulaganjima Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice, Croatia Airlinesa i Zračne luke Dubrovnik prijeko potrebno što prije vratiti i realizirati direktnu avionsku liniju New York – Dubrovnik.

Pročitajte još

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist