Politika

VALENTIN DUJMOVIĆ ‘Gradit ćemo domove umirovljenika u Gružu i kod bolnice’

VALENTIN DUJMOVIĆ 'Gradit ćemo domove umirovljenika u Gružu i kod bolnice'

Dom umirovljenika u Gružu ostavio sam za zadnje, ne zato što mi je manje bitno, nego jer sam htio dati poseban naglasak na naše umirovljenike. Moji protukandidati srušili su proračun čime su jasno rekli da su protiv Doma umirovljenika, jer je taj projekt bio dio proračuna. Za razliku od njih, ja sam za taj projekt – izjavio je u petak ujutro kandidat HNS-a za gradonačelnika Dubrovnika Valentin Dujmović pred zgradom Hotela Gruž.

-Dom umirovljenika je nažalost već mogao biti u poodmakloj fazi izgradnje. Imamo građevinsku dozvolu te već u srpnju po donošenju proračuna rapisati natječaj, koji bi trebao biti gotov do kraja ljeta i već tad možemo početi s radovima – istaknuo je Dujmović.

-Ovaj projekt je tek početak, jer on nema dovoljan broj mjesta za sve naše zainteresirane sugrađane. Treba planirati usporedno s Gružem veliki dom umirovljenika iznad Opće bolnice Dubrovnik. To nas čeka u budućnosti, već možemo početi pripremati projektnu dokumentaciju kako bismo krenuli u realizaciju tog drugog, puno većeg i kvalitetnijeg projekta. Ali Gruž je početak – rekao je Dujmović.

-Osim domova umirovljenika svaki veći kvart treba imati dnevni boravak za umirovljenike. Na tome ćemo intenzivno raditi, a to se može jako brzo realizirati po donošenju proračuna. Možemo već ove godine očekivati da ćemo u gradu imati nekoliko dnevnih boravaka za naše umirovljenike. Uz to, povećat ćemo subvencije s 200 na 300 kuna onima koji imaju mirovinu do 1800 kuna. Svakodnevno sam s umirovljenicima u kontaktu i oni su zadovoljni s ovim što predlažemo, ali njima je bitno da netko i napravi ono što obeća – zaključio je Dujmović.

PROMO

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist