Kultura

UZ DAN MUZEJA Upoznajte vrhunsku kinesku kaligrafiju!

UZ DAN MUZEJA Upoznajte vrhunsku kinesku kaligrafiju!

Umjetnička galerija Dubrovnik i ove će godine prigodnim programom obilježiti Međunarodni dan muzeja, 18. svibnja te Europsku noć muzeja 21. svibnja.
Obilježavanje ova dva značajna datuma Umjetnička galerija Dubrovnik proslavit će otvaranjem međunarodne, kineske izložbe nastale u suradnji sa Konfucijevim institutom Sveučilišta u Zagrebu, sveučilišnog centra za kineski jezik, kulturu i poslovanje, u sklopu obilježavanja manifestacije Dani kineske kulture u Dubrovniku.

Izložba pod nazivom Umjetnost mijenja svijet bit će svečano otvorena u četvrtak, 19. svibnja u 12 sati, a moći će se pogledati do subote, 21. svibnja. Posjetitelji izložbe upoznat će se sa vrhunskom kineskom kaligrafijom, cijenjenog kaligrafa Zhang Qieyia, kao i zanimljivim kineskim slikarstvom umjetnika Gao Longzhang.
Osim izložbe, za one željne otkrivanja tajni kineske kaligrafije i slikarstva, u četvrtak, neposredno nakon otvorenja bit će organizirana radionica o kaligrafiji koju će voditi umjetnik Zhang Qieyi na kojoj će autor demonstrirati umijeće kaligrafije. Radionica o slikarstvu koju će voditi Gao Longzhao bit će u petak, u 12 sati.

 

Pročitajte još

KONCERTI U TAJNIM VRTOVIMA Kvartet Sorkočević ispred Kuće Bukovac

Dulist

ZAPOČELO DUBROVAČKO GLAZBENO PROLJEĆE Puna crkva Male Braće na prvom koncertu

Dulist

DUNJALUK U LAZARETIMA Sevdah za one koji misle da ga ne vole

Dulist