Županija

Usvojen novi vizualni identitet TZ DNŽ

Usvojen novi vizualni identitet TZ DNŽ

Turistička zajednica Dubrovačko-neretvanske županije danas je održala sjednicu Turističkog vijeća u Stonu.

Na ovoj je sjednici raspravljeno izvješće za prvo polugodište 2017. godine te je također usvojen novi vizualni identitet Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije.

Župan Nikola Dobroslavić, ujedno i predsjednik Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije, rekao je kako su na sjednici isto tako odabrali izrađivača reklamnog filma TZ DNŽ, a to je Balduci film iz Zagreba.

– Na sjednici smo izrazili zadovoljstvo dosadašnjim rezultatima sezone, povećanjem boja dolazaka od 20 posto i noćenja od 21 posto te zahvalnost svima onima koji sudjeluju u stvaranju turističkog proizvoda – istaknuo je Dobroslavić.

– Novi vizualni identitet bit će novi logo odnosno znak kako turizma tako i TZ Županije, a izrađivač je tvrtka Prospekt iz Rijeke – rekao je direktor Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije Vladimir Bakić.

Podsjetimo, tvrtka Prospekt je na natječaju odabrana za izrađivača, a taj je natječaj raspisalo Hrvatsko društvo dizajnera uz suradnju TZ DNŽ. Završen je početkom veljače ove godine, nakon čega je uslijedila selekcija najboljih radova. Tada se u zajedničkoj odluci Povjerenstva kojeg su činila tri člana Hrvatskog društva dizajnera i dva člana TZ DNŽ.

– Tada su odabrali nešto drukčije rješenje nego je danas prezentirano. Naime, u međuvremenu smo tražili i s njima dogovorili da to prilagode prijedlogu Dubrovnik Riviera. Oni su to napravili i dali nekoliko varijacija na tu temu. Od četiri prijedloga, danas je Turističko vijeće odabralo prezentirani znak s kojim krećemo u pripremu za iduću sezonu nakon što dobijemo sve podloge za primjenu znaka – kazao je Bakić.

– Mogu izraziti zadovoljstvo dosadašnjim postignutim rezultatima području Općine Ston. Imamo šest posto više dolazaka i 12 posto više noćenja što daje jedan zaključak kako se gosti sve više sadržavaju. Prosječni boravak je oko pet dana što označava odličan porast obzirom kako u Stonu nema izražajnog turističkog kapaciteta kao što su to hoteli koji će se vjerujem raditi ubrzo – rekao je predsjednik Turističke zajednice Općine Ston Vedran Antunica.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist