Sport

Uspješan vikend za PK Jug

Uspješan vikend za PK Jug

Plivači Juga nastupili su u subotu i nedjelju, 18. i 19. lipnja, na dva natjecanja. Kadeti i mlađi kadeti nastupili su u Splitu na Mini Grand prix mitingu „Mali mornar“, dok su mlađi juniori, juniori i seniori nastupili na mitingu „Srđan i Maksim“ u Trebinju.

Miting „Mali mornar“ u Splitu je okupio 302 djece uzrasta 10 do 14 godina iz 20 klubova iz Hrvatske, BiH i Turske. Jug je predstavljalo 25 članova: Marko Baletin, Juraj Barčot, Nikola Benić, Michel Brassard, Andrija Cetinić, Đivo Damić, Dominik Duždević, Bruno Maleš, Nikol Đuho, Luka Đurović, Elza Filipović, Antun Kljunak, Antonia Ljuban, Ivana Maleš, Bruno Maleš, Katarina Matović, Zvonimir Miloglav, Katarina Nenadić, Ives Njavro, Maroje Purin, Toni Šarić, Rafaela Škrabo, Mario Šurković, Lukša Tešanović i Zoe Tolj. U jakoj konkurenciji Jugaši su osvojili ukupno 7 medalja.

Na mitingu u Trebinju nastupilo je 7 Jugovih plivača starijih uzrasnih kategorija. Miting je okupio ukupno 179 natjecatelja iz 12 klubova iz BiH, Crne gore i Hrvatske. Natjecanje je poslužilo kao provjera forme pred ulazak u završni dio ljetne sezone. Nastupili su: Vincencija Violić, Adriana Marionović, Paula Garbin, Mihaela Hapan, Đivo Matović, Filip Zalović i Ivan Bilić. Osvojili su ukupno jedanaest medalja od kojih sedam zlatnih, dvije srebrene i dvije brončane. Ivan Bilić osvojio je nagradu za najuspješnijeg plivača natjecanja temeljem zbroja bodova u dvije discipline.

Sljedeće natjecanje na kojem će nastupiti plivači Juga biti će Regionalno prvenstvo za kategorije kadeta, mlađih juniora, juniora i seniora. Natjecanje će se održati u Splitu 08., 09. i 10. srpnja.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist