Sport

‘USKRSNI ZEKO 2014’ Dubrovkinje odnijele srebro i broncu

'USKRSNI ZEKO 2014' Dubrovkinje odnijele srebro i broncu

U organizaciji HRK Katarine iz Mostara jučer je u sportskoj dvorani pod Bijelim Brijegom održan međunarodni turnir ‘Uskrsni Zeko 2014’ za mlađe uzraste rukometašica.

Turnir je bio podjeljen u dvije grupe: A – kadetkinje (rođene 1998. i mlađe ) te mlađe kadetkinje (rođene 2000. i mlađe). Na turniru su uz domaćina nastupili još klubovi ŽRK Leotar (Trebinje), ŽRK Novi grad (Sarajevo), ŽRK Zrinjski (Mostar), ŽRK Lokomotiva (Mostar) i ŽRK Dubrovnik (Dubrovnik).

U konkurenciji kadetkinja naše mlade rukometašice su u finalu izgubile od Katarine koje su se ipak pokazale kao tvrd orah. U polufinalnom ogledu savladale su ŽRK Lokomotivu 16:14.

Mlađe kadetkinje osvojile su brončano odličje. Njima je malo nedostajalo da se također plasiraju u finale jer su u polufinalnom ogledu odigrale 16:16 s vršnjakinjama iz Trebinja, ali u ruletu sedmeraca Leotar je bio sretnije ruke. U borbi za treće mjesto savladale su Zrinjski i tako ipak odnijele broncu u Dubrovnik.

Iz redova ŽRK Dubrovnik dolazi i najbolja vratarka turnira za kadetkinje, mlada i perspektivna Katarina Menalo, koja je već i u seniorskoj konkurenciji zauzela mjesto među vratnicama.
Treba svakako pohvaliti cijeli stručni stožer ŽRK Dubrovnik i trenera Antu Lagora te mlade rukometašice koje su u najboljem svijetlu prezentirale dubrovački rukomet na ovom turniru u susjednoj nam državi .

Rukometni turnir mladih Uskršnji zeko 2014
Mlađe kadetkinje
Polufinale:
ŽRK Dubrovnik -ŽRK Leotar 16:16 (poslije izvođenja sedmeraca 16:19)
suci:D.Melo /I.Bošnjak
ŽRK Dubrovnik:L.Didović, M.Grizelj, T.Martinović, L.Klešković 2, A.Vrbica 7, P.Herceg, Z.Benić 4, I.Kurtela, L.Martinović, A.Đurasović, M.Šišić, A.Papić 2, J.Vinković 1.

Za 3 mjesto:
ŽRK Dubrovnik-ŽRK Zrinjski 12:9
suci:D.Melo /I.Bošnjak
ŽRK Dubrovnik: L.Didović, M.Grizelj, T.Martinović, L.Klešković, A.Vrbica 4, P.Herceg, Z.Benić 1 , I.Kurtela, L.Martinović, A.Đurasović, M.Šišić 3, A.Papić 1, J.Vinković 3.

Polufinale kadetkinje 1998 i mlađe
ŽRK Dubrovnik -RK Lokomotiva 16:14
suci:D.Melo /I.Bošnjak
ŽRK Dubrovnik: K.Menalo, K.Radulović, M.Šišić, A.Vrbica 2, D.Rebrić, D.Kurtela2, K.Prkačin, I.Haklička 3, Matea Župan, I.Vatović, Marija Župan, I.Varela 9, A.Papić.

Finale :
ŽRK Dubrovnik-HRK Katarina 12:24
suci:N.Jarak /I.Bošnjak
ŽRK Dubrovnik: I.Menalo, K.Radulović 1, M.Šišić, A.Vrbica 1, D.Rebrić, D.Kurtela 3, K.Prkačin 2, I.Haklička 3, Matea Župan, I.Vatović, Marija Župan, I.Varela 2, A.Papić.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist