Sport

US OPEN Konjuh glatko u 2. kolo!

US OPEN Konjuh glatko u 2. kolo!

Ana Konjuh plasirala se u 2. kolo posljednjeg Grand Slam turnira sezone, US Opena. U meču 1. kola 17-godišnja Dubrovkinja bila je bolja od Njemice Tatjane Marie s dvaput 6:4.

Bio je to prvi seniorski meč i prva pobjeda 79. igračice svijeta u glavnom turniru US Opena, za što joj je protiv bolje rangirane protivnice (66.) trebalo uru i 30 minuta. Konjuh je Marii u prvom setu oduzela servis u trećem gemu, potom u šestom gemu obranila break prednosti te prvi set mirno privela kraju. U drugom setu break je stigao odmah u prvom gemu, a potom i u sedmom za 5:2. Maria uzvraća oduzimanjem servisa mladoj Dubrovkinji, i to na servisu za meč. Ipak, Konjuh na svoj servis dolazi do drugog seta i ukupnih 2:0.

Konjuh će u 2. kolu igrati protiv 133- igračice na WTA ljestvici, pola godine starije Ruskinje Darie Kasatkine. Zanimljivo je da je Kasatkina u glavni turnir upala kao ‘lucky loser’ nakon što je od turnira zbog ozljede odustala njena sunarodnjakinja Maria Sharapova. Mlada Ruskinja dobro je iskoristila tu priliku i prošla 1. kolo pobjedom 6:2, 4:6 i 7:5 nad 38. igračicom svijeta, naturaliziranom Australkom Dariom Gavrilovom.

Podsjetimo, nakon što je 2013. godine osvojila juniorski turnir, Konjuh je lani prvi put nastupila u seniorskom dijelu turnira. Zapela je tada u 1. kolu kvalifikacija, u tri seta bolja je bila Poljakinja Urszula Radwanska (6:1, 4:6, 6:4). Ove godine je zbog odličnog plasmana na WTA ljestvici izbjegla ‘čistilište’ kvalifikacija.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist