Kultura

ULIPUD Otvorena izložba ‘Sveti Vlaho, grad i ja IV’

ULIPUD Otvorena izložba 'Sveti Vlaho, grad i ja IV'

Svoju 158. izložbu, ovaj put prigodno nazvanu ‘Sveti Vlaho, Grad i ja IV’, otvorilo je u srijedu navečer u Luži Udruženje likovnih i primjenjenih umjetnika Dubrovnik – ULIPUD.

Izložbu je postavio Tomislav Mladinov, dok je predsjednica ULIPUD-a Ana Bašić povodom otvaranja zapisala:

– Sv.Vlaho,grad i ja „izložba umjetnina koja na jasan način pokazuje dualnost umjetnosti i grada-njegove povijesti i značenja koji korjenito dosežu do srži značenja povijesne činjenice na likovnost u okruženju u kojem autori izložbe djeluju. U njima je puno radosti,dostojanstva,želje… Da iznjedre nove dimenzije sebe i jedne osebujne trodiobe za sve građane grada, ne samo umjetnike i umjetnost. Sv.Vlaho se nalazi na svakom kantunu grada, ali i u svakom kantunu osobe,ljudi koji se povezuju trajnim nitima posvećenosti nečemu što nas razlikuje od drugih gradova,drugih mjesta, a ujedno i povezuje s cijelim svijetom!

Podsjetimo, ULIPUD je udruga osnovana 1971. godine u Dubrovniku, a okuplja samostalne i nesamostalne umjetnike iz regije, države i inozemstva. Od osnutka do danas iza sebe ima 45 godina intenzivnog rada, uz sudjelovanje na brojnim kolonijama, humanitarnim akcijama…

Izložba ostaje otvorena do 15. veljače.

Pročitajte još

[FOTO] UNIŠTENJE U FLORI Prva izložba Josipe Vlašić

Dulist

KONCERTI U TAJNIM VRTOVIMA Kvartet Sorkočević ispred Kuće Bukovac

Dulist

ZAPOČELO DUBROVAČKO GLAZBENO PROLJEĆE Puna crkva Male Braće na prvom koncertu

Dulist