Natrag
19.9.2017 19:18

facebook

twitter

google

rss

dulist

ULIPUD Otvorena izložba ‘Sveti Vlaho, grad i ja IV’

27.1.2016 @ 21:15 Dulist Kultura
6;6

Podijelite:

Svoju 158. izložbu, ovaj put prigodno nazvanu ‘Sveti Vlaho, Grad i ja IV’, otvorilo je u srijedu navečer u Luži Udruženje likovnih i primjenjenih umjetnika Dubrovnik – ULIPUD.

Izložbu je postavio Tomislav Mladinov, dok je predsjednica ULIPUD-a Ana Bašić povodom otvaranja zapisala:

– Sv.Vlaho,grad i ja „izložba umjetnina koja na jasan način pokazuje dualnost umjetnosti i grada-njegove povijesti i značenja koji korjenito dosežu do srži značenja povijesne činjenice na likovnost u okruženju u kojem autori izložbe djeluju. U njima je puno radosti,dostojanstva,želje… Da iznjedre nove dimenzije sebe i jedne osebujne trodiobe za sve građane grada, ne samo umjetnike i umjetnost. Sv.Vlaho se nalazi na svakom kantunu grada, ali i u svakom kantunu osobe,ljudi koji se povezuju trajnim nitima posvećenosti nečemu što nas razlikuje od drugih gradova,drugih mjesta, a ujedno i povezuje s cijelim svijetom!

Podsjetimo, ULIPUD je udruga osnovana 1971. godine u Dubrovniku, a okuplja samostalne i nesamostalne umjetnike iz regije, države i inozemstva. Od osnutka do danas iza sebe ima 45 godina intenzivnog rada, uz sudjelovanje na brojnim kolonijama, humanitarnim akcijama…

Izložba ostaje otvorena do 15. veljače.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana