Grad

UGOSTITELJI OGORČENI Grad ne smije odluke donositi preko noći

UGOSTITELJI OGORČENI Grad ne smije odluke donositi preko noći

Dubrovačka Udruga ugostitelja uputila je gradonačelniku Matu Frakoviću tri zahtjeva, a sve povodom, kako navode, najava Grada Dubrovnika o promjenama uvjeta najma poslovnih prostora i komunalnih propisa.

Riječ je, navode u priopćenju za javnost, o izmjenama propisa prema kojima će najam gradskog prostora porasti i do 60 posto, što će pojedinim ugostiteljskim objektima prouzročiti i do 750.000 kuna dodatnih troškova.

-Ograničenje ljetnog vremena za puštanje glazbe u kafićima na 23:30 (umjesto 24 sata) također će negativno utjecati na kvalitetu ugostiteljske ponude – navode ugostitelji u priopćenju za javnost.

-Nova turistička sezona već je pred nama i ovakve nepromišljene odluke unazadit će dubrovački turizam. Od gradonačelnika Frankovića tražimo da, u skladu s predizbornim obećanjima, sve poteze provodi nakon konzultacija sa strukom i ljudima na koje te odluke izravno utječu. Dojma smo da je gradonačelnik odluke donio bez da se informirao o posljedicama. Tražimo zato da se propisi mijenjaju transparentno i s ravnopravnim utjecajem na sve poslovne subjekte. I konačno, Grad odluke ne smije donositi preko noći, već uz pravovremenu najavu kako bismo se svi mogli prilagoditi i izmjene uvrstiti u poslovne planove za iduću godinu. Dubrovnik bi, kao što je perjanica hrvatskog turizma, trebao biti i uzor u uspješnoj suradnji sa svojim ugostiteljima i gospodarstvenicima, a ne ih tjerati iz grada – ističe Ante Vlašić, predsjednik Udruge ugostitelja Dubrovnik.

-Smanjenje dopuštenog vremena na 23:30 neće unaprijediti komunalni red, koliko bi ga unaprijedilo to da komunalni redari redovno obavljaju kontrole i sankcioniraju one koji krše postojeće komunalne propise. Mi inzistiramo na poštivanju javnog reda i mira i podržavamo kazne za one koji ga ignoriraju – navodi dalje Vlašić.
Stoga, Udruga ugostitelja Dubrovnik poziva gradonačelnika Frankovića i Gradsku upravu da preispitaju odluke i otvore komunikaciju s predstavnicima sektora iz kojega je u posljednjih šest godina u gradski proračun uplaćeno 400 milijuna kuna.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović