Hrvatska

Udruga Franak: Banke nas varaju, idemo u prosvjede!

Udruga Franak: Banke nas varaju, idemo u prosvjede!

Udruga Franak danas je na svojim internetskim stranicama najavila prosvjede. ‘Sukladno našim planovima, sljedeći i završni korak, kojim pored nastavka pregovora nastojimo provesti ispunjenje pet zahtjeva Udruge Franak, mirni je prosvjed (okupljanje) ove subote, 28. ožujka 2015. godine u Zagrebu’, poručuju iz Udruge Franak
‘Pet je do 12!!! Osam je subota iza nas. Veliko hvala svima na podršci, strpljenju i trudu koje ste uložili u protekla dva mjeseca te mirnim, dostojanstvenim okupljanjima i paljenjem svijeća ispred banaka iskazali svoju potporu borbi Udruge Franak, a svekolikoj javnosti kontinuirano ukazivali na zajednički problem sviju nas. Sukladno našim planovima, sljedeći i završni korak, kojim pored nastavka pregovora nastojimo provesti ispunjenje pet zahtjeva Udruge Franak, mirni je prosvjed (okupljanje) ove subote, 28. ožujka 2015. godine, u Zagrebu’, pozivaju iz Udruge Franak na svojim internetskim stranicama.

Kako ističu, navedenim mirnim okupljanjem i paljenjem svijeća, posljednji put prije okončanja pregovora, ‘odat će počast svim žrtvama kredita s klauzulom u švicarskim francima’.

‘Tim ćemo činom dati podršku i našim kolegama-supatnicima iz država u okruženju, jer će se istoga dana održati prosvjedi u Sarajevu, Beogradu, Ljubljani i Podgorici. Također, pružit ćemo i svesrdnu podršku pregovaračkom timu Udruge Franak za snagu i ustrajnost u pregovorima, sve do okončanja istih’, navode iz Udruge Franak.

‘Svima nam je poznato da su pregovori trenutno odgođeni, budući da banke nisu odradile svoj dio posla, odnosno nisu izradile konkretne i detaljne prijedloge za konverziju kredita, dok istodobno svakoga dana netko od naših članova ili simpatizera biva ovršen ili ostaje bez svoga doma. Toga je bilo dosta! Najavljena subotnja aktivnost posljednja je u nizu takovih naših aktivnosti izražavanja negodovanja zbog nerješavanja problema. U našem sljedećem okupljanju, koje više neće biti mirno okupljanje radi paljenja svijeća, bit će nas daleko više!’, poručuju iz Udruge.

Ove subote planiran je početak okupljanja od 10 sati na Trgu Francuske Republike, zatim formiranje, kako ističu u Udruzi Franak, ‘mirne i dostojanstvene kolone’ te pješačenje do zgrade HNB-a, gdje će u 11.55 sati (pet do 12!) zapaliti 1000 svijeća i pokazati da drže danu riječ i ne odustaju od svojih pet zahtjeva’.

‘Želimo javno pokazati i dokazati našu brojnost, zajedništvo i snagu u situaciji kada nas se okupi samo jedan manji dio svih oštećenih i obespravljenih. Svi ste ove subote pozvani i dobrodošli, sukladno vašim osobnim mogućnostima organizacije i dolaska, budući da materijalno-financijske resurse kojima Udruga Franak trenutno raspolaže, moramo sačuvati za slučaj organizacije velikog (masovnog) prosvjeda, ako daljnji pregovori s bankama ne rezultiraju ispunjenjem naših zahtjeva. Iz navedenih razloga svima se zahvaljujemo na razumijevanju’, zaključuju u Udruzi Franak.

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist