Kultura

U ZAGREBU Jasna Held vodit će seminar o važnosti narodnih bajki

U ZAGREBU Jasna Held vodit će seminar o važnosti narodnih bajki

Centar za kulturu i film Augusta Cesarca najavljuje seminar ‘ Važnost narodnih bajki i umijeće pripovijedanja’ u Zagrebu, od 10. do 12. veljače.

Vodit će ga dubrovačka pripovjedačica bajki, Jasna Held iz Studentskog teatra Lero.
Seminar je zamišljen kao poticaj pedagozima, nastavnicima, profesorima, studentima, kao i roditeljima, u radu s djecom i mladima.

Sastoji se od ovih predavanja: Uvod u svijet bajki i priča (narodne tradicije), atmosfera bajki, Kultura govora (umijeće pripovijedanja i umijeće slušanja), Važnost bajki u odgoju i odrastanju (slike, imaginacija, riječ i govor), Bajka, Vježba memorije u slikama, Razgovor o bajci, simbolika, ritam, doživljaj, točka preokreta, razvoj, Rad s djecom i mladima (igrokazi, predstave), Vježba pripovijedanja, Poezija govora, vježba (uključujući i govorne vježbe), Odabir najvažnijih trenutaka u bajci te Vježba igrokaza.

Termini održavanja su 10. veljače od 18 do 21 sat, 11. veljače od 10 do 20 sati s pauzom za ručak, te 12. veljače od 10 do 14 sati. Ukoliko volite narodne bajke i u tom razdoblju ste u Zagrebu, možete se prijaviti ovdje: ivana.market@centarcesarec.hr.

Pročitajte još

[FOTO] UNIŠTENJE U FLORI Prva izložba Josipe Vlašić

Dulist

KONCERTI U TAJNIM VRTOVIMA Kvartet Sorkočević ispred Kuće Bukovac

Dulist

ZAPOČELO DUBROVAČKO GLAZBENO PROLJEĆE Puna crkva Male Braće na prvom koncertu

Dulist