Natrag
23.9.2017 16:49

facebook

twitter

google

rss

dulist

U Lazaretima počinje ‘Sa(n)jam dobre ekonomije’

13.6.2016 @ 15:38 Hrvoje Curić Grad
5;5

Podijelite:

Počevši od ponedjeljka u Lazaretima se održava manifestacija ‘Sa(N)jam dobre ekonomije’ u organizaciji udruge ‘Deša’. Radi se naime o manifestaciji unutar projekta europskog projekta ‘Susy’.

-Susy je projekt 23 europske zemlje koji seže preko 46 teritorija (26% populacije EU). Radi se o projektu koji donosi i prikazuje primjere solidarne ekonomije, kako bi se osobe uključene ili zainteresirane u aktivnosti bazirane na solidarnosti mogle udružiti i zajedno djelovati. Susy je mreža 26 organizacija koje jačaju kompetencije lokalnih aktera uključenih u socijalnu i solidarnu ekonomiju. Oni podržavaju novu paradigmu ekonomskog razvitka s ciljem borbe protiv širenjem odgovarajućeg i održivog načina života – saznajemo iz udruge ‘Deša’

Na manifestaciji će kao predavačice sudjelovati Edlisa Peixoto i Elisabeth Grimberg iz Brazila, s naglaskom na primjere iz Brazila te razlikom između solidarne i socijalne ekonomije. U srijedu će biti prikazan i film ‘Palmas’Edlise Peixot, koji donosi priču o Cearense zajednici, “stanovnicima slama” 70-ih godina, te prati niz neobičnih rješenja izlaska iz siromaštva, koji su u konačnici doveli do nastajanja njihove vlastite valute.

U Lazaretima se također prošli tjedan skupljala stara odjeća te nepotrebni predmeti koji će se u suradnji i koordinaciji sa facebook grupom “Pomoć za Dubrovčane” na second hand shopu u sklopu „Sajma dobre ekonomije“ od 13. do 15. lipnja. Sav prihod od prodaje ide za rehabilitaciju našeg sugrađanina Ivice Vujičića.

Komentari

O autoru: Hrvoje Curić


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana