Natrag
23.2.2018 13:47

facebook

twitter

google

rss

dulist

U HAJDARIJA DOMAĆIMA POSEBAN TRETMAN Ima ‘ko će platit!

14.7.2017 @ 22:40 Mia Njavro Grad
4;4

Podijelite:

Najbolji sladoled u Dubrovniku – osim što im se tako zove butiga, zaista i opravdava naziv. Lako ćete ih naći, samo pratite red koji ide od sredine Straduna do ukusnih kugli sladoleda koje obitelj Hajdari radi od 1968. godine!

Danas su u sladoledarni Senad, Cani, Kujtim – sinovi vlasnika, a uz njih sladoled rade i Ljoki i Gashi. Upravo nas je Senad dočekao s osmijehom i uspio, između dvije kugle sladoleda, uhvatiti nešto vremena kako bi za DuList podijelio priču o popularnoj ljetnoj slastici koja upravo u sladoledarni Dubrovnik ima posebno značenje…

-Zapravo, držimo obiteljsku ‘radnju’, a rođaci s nama prave sladoled. Od 1968. puno se toga promijenilo, ali jedna stvar je ostala ista – receptura. Inače sladoled su prvi držali moji đedovi, pa otac, pa evo sad nas trojica. Uz naravno, širu familiju. Imali smo ‘butige’ posvuda, a jedna od najpopularnijih je bila ona u Cavtatu gdje smo bili od 1997. do 2005 godine. I naravno, ova na Stradunu – ističe Senad, nastavljajući priču o sladoledu kao turističkoj ponudi.

– Posao ide dobro i stalno je puno, ima dosta stranaca jer je pozicija dobra. Sve to puno znači, prvi smo na Stradunu s Pila, onda je tu tradicija, ljudi su prepoznali dobar sladoled. Trudimo se biti što bolji, uslužniji, govori se dosta jezika i djevojke su jako ljubazne. Lijepo je kad pozdravite stranca i na njegovom jeziku pričate s njima, onda se vraćaju. Ipak i mi predstavljamo turizam – dodaje. Ono što nas je iznenadilo, ali i nagnalo na ovu priču, je plemenita odluka ove familije kako će uvijek našim ljudima biti ili besplatan sladoled, ili s velikim popustima. Većima i od kugle!

Cijeli tekst o obitelji Hajdari i njihovim sladoledima potražite u tiskanom izdanju DuLista.

 

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana