Crna kronika

Tri Albanca uhvaćena u ilegalnom prijelazu granice

Granica RH

Tijekom subote, 25. travnja, tri su osobe u dva odvojena slučaja spriječene u pokušaju nezakonitog prelaska državne granice.

Radi se o državljaninu Albanije koji je prilikom ulazne granične kontrole policijskim službenicima na GP Karasovići na uvid dao krivotvorenu albansku putovnicu. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja albanski je državljanin uz kaznenu prijavu za krivotvorenje isprave predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

U drugom slučaju radi se o dvojici državljana Albanije koji su nezakonito prešli državnu granicu između Crne Gore i Hrvatske i to pješice preko brda Palje Brdo nakon čega su se ukrcali u vozilo albanskih nacionalnih oznaka u kojem se nalazilo još troje albanskih državljana koji su prethodno zakonito ušli u RH preko GP Karasovići.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja dvojici albanskih državljana koji su nezakonito prešli državnu granicu određena je dvogodišnja zabrana ulaska i boravka u RH te je najavljena njihova readmisija u Crnu Goru, dok su ostala trojica zbog pomaganja u nezakonitom prelasku državne granice uz optužni prijedlog dovedeni u Prekršajni sud u Dubrovniku.

Istog dana, oko 16.15 sati, prilikom ulazne granične kontrole na GP Prud, u osobnom vozilu BiH nacionalnih oznaka kojim je upravljao 24-godišnji hrvatski državljanin, pronađen je i uz potvrdu oduzet pištolj sa dva spremnika i 15 komada pripadajućeg streljiva. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja policija je protiv 24-godišnjaka nadležnom državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Pročitajte još

[FOTO] SUDAR NA MAGISTRALI Dva automobila i cisterna, jedna osoba prevezena u bolnicu

Dulist

GOSPODARSKI KRIMINALITET Nizom kaznenih djela 41-godišnjak pričinio štetu od preko 100 tisuća eura

Dulist

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist