Hrvatska

TREBA LI NAM URED BIVŠEG PREDSJEDNIKA? Evo kakve je mjere Šimunović predložio za Mesića!

TREBA LI NAM URED BIVŠEG PREDSJEDNIKA? Evo kakve je mjere Šimunović predložio za Mesića!

Gotovo četiri milijuna kuna, koliko je na Ured bivšeg Predsjednika Stjepana Mesića potrošeno od njegova osnivanja, moglo se puno bolje iskoristiti. Tako tvrdi Ivan Šimunović iz HSP AS-a, jedini ‘pravaš’ u Saboru, koji je predložio da se taj ured ukine. 

Naime, Šimunović u prijedlogu zakonskih izmjena koji je uputio u saborsku proceduru navodi da je Mesićev ured osnovan 2010. te da je Hrvatska ‘na ured osobe koja nema nikakvu političku funkciju’ potrošila 3, 9 milijuna kuna.

Šimunović je tako istaknuo kako se, s obzirom na hrvatske gospodarske (ne)prilike ‘proračunski novac mora štedjeti i ulagati racionalnije u skladu ‘s nacionalnim interesima”.

Svemu tome, Šimunović dodaje ‘zagonetnu’ funkciju Ureda, o čemu je, navodi, u listopadu prošle godine postavio pitanje premijeru Zoranu Milanoviću, ali odgovor još nije dobio, prenosi Direktno.hr.

Svoj prijedlog Šimunović je konkretizirao u izmjene Zakona o posebnim pravima Predsjednika Republike po prestanku obnašanja dužnosti te ga poslao u saborsku proceduru. Hoće li i kada taj prijedlog ući u dnevni red ostaje za vidjeti.

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist