Vaše vijesti

TOTALNA AMNEZIJA „Osuđeni gradonačelnik opet zlorabi svoj položaj“

TOTALNA AMNEZIJA „Osuđeni gradonačelnik opet zlorabi svoj položaj“

‘Ja se bavim odgovornim stvarima’, s govornice Gradskog vijeća reče Andro Vlahušić i ostane živ!

Lijepo bi to bilo da se iza te osobe i njegovih prepotentnih veleizjava ne krije ono najvažnije, a to je pravomoćna osuda za kriminal zlouporabe položaja i ovlasti.

Ali, kad čitate naše novine, gledate DU TV, pa i komentare po portalima, jasno je da se ta tema uspješno krije, zaobilazi, zataškava na sve moguće načine, nikako se ne izgovara u svom pravom i istinitom obliku, jednostavno se ignorira, kao da i ne postoji.

Gradonačelnik, pak, u totalnoj amneziji u svezi s presudom, stalno naglašava kako je On legalno izabran, ali ne govori da je izabran s oko 9000 glasova, što je manje od četvrtine stanovništva?!

Normalan čovjek se tu mora zapitati pa kakav je to izborni zakon koji uopće dozvoljava kandidiranje osuđenih osoba za isti onaj položaj za čiju zlouporabu je već osuđen?

Pa dobro, ako to već izborni zakon dozvoljava, pa gdje su moralni zakoni, gdje je savjest samoga kandidata, ali i birača koji se opredjeljuju za kriminal?

Ovakva situacija u Gradu postavlja pred normalog čovjeka mnoga pitanja i ostavlja ga uglavnom bez odgovora. Evo samo dva pitanja:
1. Kako se jedan grad, a naročito Grad, može usmjeravati u pravom smjeru ako mu je na čelu kao odgovorna osoba osuđenik za zlouporabu položaja i ovlasti?
2. Kako Dubrovnik uopće može biti kandidat za EPK kad mu je gradonačelnik osuđena osoba?

Pravomoćna presuda državnog suda je u prvom redu velika sramota za samu osuđenu osobu, ali ta sramota se sada prenosi i na cijeli Grad i njegove stanovnike, i oni su osuđenici, iako nijesu ništa krivi! Prisiljeni su sramotiti se i crveniti u svim situacijama, a ni krivi ni dužni!

Iako osuđen, gradonačelnik se i dalje bavi zlouporabom svoga položaja pa sad uz račun za vodu, štoviše i na njegovoj poleđini, dobijete promidžbeni materijal Andra Vlahušića sa svim njegovim lažima o uspješnom vladanju Gradom.

Očito, osuđeni gospodin ništa nije naučio iz svoje presude, pa dalje samouvjereno i bahato nastavlja istim putem, naravno uz podršku mnogih svojih satelita u gradskoj vlasti, tisku i televiziji, a koje je ‘kupio’ našim, proračunskim novcem.

Što na kraju reći? Otužno, jadno, bijedno, ali istinito!

Dr. Dorina Mitić-Šoša

 

Stavovi i mišljenja u rubrici ‘Vaše vijesti’ ne izražavaju nužno uredničku politiku redakcije portala dulist.hr, već isključivo mišljenje i stavove njihovih autora.

Pročitajte još

PROBLEMATIČNI ZNAKOVI KRAJ DOMA ZDRAVLJA ‘Mi se snalazimo, dok stranci rade opasne greške’

Dulist

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist