Grad

TO HDZ GRAD: Tradicionalni karići nisu konkurencija električnim

TO HDZ GRAD: Tradicionalni karići nisu konkurencija električnim

Temeljni ogranak HDZ-a Grad traži preispitivanje odluke Gradskog vijeća, kojom se tradicionalni karići isključuju iz upotrebe od 1. siječnja 2015. godine. Tim povodom uputili su priopćenje bza javnost:

– Na 13. sjednici Gradskog vijeća održanoj 27. studenoga 2014. donesena je odluka da se tradicionalni karići isključuju iz uporabe, a pravo dostave i prijevoza od 1. siječnja 2015. imaju isključivo tri koncesionara električnih karića. Mišljenja smo da je ta odluka ishitreno donesena i bez ikakve rasprave.

Predlažemo da se na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća, koja bi se trebala održati 29. prosinca, donese zaključak o odgodi primjene ove odluke i da se provede šira javna rasprava u koju bi bili uključeni svi sudionici koji su direktno vezani uz ovu problematiku (vlasnici električnih karića, vlasnici tradicionalnih karića, vlasnici obrta, suvenirnica, ugostiteljskih objekata i predstavnici građana gradskog kotara Grad).

Argumenti za odgodu primjene ove odluke od 1. siječnja 2015. su: dugogodišnja tradicija uporabe karića, gubitak radnih mjesta i prihoda za više naših sugrađana i njihovih obitelji, posla ima dovoljno za sve, a pošto električni karići imaju puno veći kapacitet tradicionalni karići im nisu konkurencija, tradicionalni karićari izrazito su uslužni, dostavljaju i unose robu – teret u kuće stanovnika, ma gdje se one nalazile, što je osobito važno za sve brojniju stariju populaciju u Gradu, te stav građana gradskog kotara Grad izrečen u zapisniku zbora građana održanog 23. 6. 2014.

Zbor građana gradskog kotara Grad se održao 23.6. 2014., na temelju zahtjeva koje su supotpisali naši sugrađani, a uoči tematske sjednice Gradskog vijeća na kojoj se trebalo raspravljati o kvaliteti i uvjetima života unutar zidina (ta sjednica nikad nije održana).

Zaključak točke pod rednim brojem 3 sa Zbora građana – problem dostave u staroj gradskoj jezgri citiramo:
„Budući da građani koji žive u Gradu imaju potrebe i ritam različit od onog propisanog komunalnim redom koji propisuje dostavu u određenom vremenskom periodu, od 5 do 9 te od 17 do 19 sati, predložili bismo fleksibilniju dostavu karićima (isključivo običnim, ne električnim) i van vremena dostave za pravne osobe. Naime, građani se često nađu u situacijama kad ne mogu ispoštovati dostavu ujutro ili u popodnevnim satima pa smatraju, da bi se za građane kao fizičke osobe, trebao primjenjivati drugačiji, fleksibilniji vremenski period dostave u Grad…“ – priopćenje je TO HDZ Grad.

Pročitajte još

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist