Vaše vijesti

Tko to namjerno uništava netaknutu prirodu?

Tko to namjerno uništava netaknutu prirodu?

Smeće u podnožju mokoškog Velikog potoka – Stare Mokošice i na vrhu povijesnih kamenih serpentina ispod Petrova sela – tko to namjerno uništava netaknutu prirodu?

U okviru projekta ‘Priroda pod br. 1 – Nature No.1’, naši najmlađi ekoaktivisti Eko-Omblići zaputili su se prošlu subotu pješice od Eko centra u Novoj Mokošici uz rijeku Omblu prema Staroj Mokošici i njezinom Velikom potoku s poznatim slapovima Male Plitvice. Uvijek poslije velikih kiša milina je poći uz mokoški Veliki potok, uživati u netaknutoj prirodi, šumu vode, mirisu ljekovitog bilja i raslinja, dugačkom slapu Male Plitvice i povijesnim kamenim serpentinama prema Petrovu selu. Ali odmah na početku Velikog potoka iza lijepog kamenog mostića Eko-Omblići su ugledali hrpu smeća na dnu uz sam rub potoka a malo podalje odbačeni stari štednjak na drva.

Kako su mogli baciti smeće u ovu lijepu prirodu, začuđeno su se pitali naši ekoaktivisti. Uživanje u šumu vode potoka, slapova Male Plitvice i okolnog raslinja toliko je oduševilo naše Eko Ombliće da ih je nekoliko izjavilo kako im je ovo najsretniji dan u životu!

Dok su se penjali kamenim povijesnim serpentinama prema Petrovu selu odakle se pruža predivni pogled na Omblu, negdje pri kraju serpentina s desne strane u žbunju Eko – Omblići su su ugledali još jednu hrpu kućnog smeća…

Pitamo se tko to baca smeća u ovaj mali zeleni raj, kako ga ima srca uništavati? Malo tko ima sreću kao mi ovdje u Rijeci dubrovačkoj da ima još ovako očuvanu prirodu s potocima, izvorima pitke vode, dubovom šumom, lovorikama, kaduljom i ostalim mirisnim ljekovitim biljem. Evo i turističke agencije Grada i okolice su se od prošle godine zainteresirale za ove ljepote djevičanske prirode. Molimo Komunalne službe Grada i Mokošice da hitno reagiraju i ustvrde tko to čini?

‘Sreća – to je biti u čistoj prirodi, gledati je, diviti joj se..!’
Voditeljica: Jadranka Šimunović

Pročitajte još

PROBLEMATIČNI ZNAKOVI KRAJ DOMA ZDRAVLJA ‘Mi se snalazimo, dok stranci rade opasne greške’

Dulist

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist