Natrag
23.8.2017 16:04

facebook

twitter

google

rss

dulist

Talijanski konzul Cianfarani u Dubrovniku

15.4.2014 @ 8:39 Dulist Aktualno

Podijelite:

Generalni konzul Republike Italije u Rijeci Renato Cianfarani posjetio je danas Dubrovnik. Tom prilikom u nastupni posjet primio ga je župan Nikola Dobroslavić.

Naime, prošlogodišnjom odlukom Ministarstva vanjskih poslova Republike Italije o ukidanju konzulata u Splitu, pod djelokrug rada konzulata u Rijeci pripale su i četiri jadranske županije, uključujući Dubrovačko-neretvansku županiju.

Župan Dobroslavić istaknuo je kako Dubrovačko-neretvanska županija vrlo uspješno surađuje s talijanskim jadranskim regijama te je ta suradnja jasno vidljiva i kroz Jadransko-jonsku euroregiju, gdje je župan Dobroslavić podpredsjednik.

Na sastanku se razgovaralo o dosadašnjoj i budućoj suradnji Dubrovačko-neretvanske županije i talijanskih regija, prometnoj povezanosti Dubrovnika i Italije te o gospodarskim aktivnostima i mogućnostima privlačenja novih investitora na područje Dubrovačko – neretvanske županije.

Razgovaralo se i o EU projektima ostvarenim sa talijanskim partnerima te o nadolazećoj turističkoj sezoni i nazočnosti talijanskih turista u našoj Županiji.

 

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana