Kultura

TAJNE DALEKE AZIJE Uz ‘Šangajsko podne’ završeni Dani kineske kulture

TAJNE DALEKE AZIJE Uz 'Šangajsko podne' završeni Dani kineske kulture

Dani kineske kulture u Dubrovniku završeni su zanimljivim događanjem, nazvanim ‘Šangajsko podne’, zamišljenim kao druženje polaznika tečajeva kineskoga jezika, djelatnika CAAS-a i Konfucijeva instituta Sveučilišta u Zagrebu te predstavnika obrazovnih i kulturnih institucija s kojima je Institut pokrenuo suradnju.

Bila je ovo prilika, u Atriju Poslijediplomskog središta, za popričati s hrvatskim i kineskim voditeljima Instituta, Krešimirom Jurakom i Yan Lidongom.

Podsjetimo, Dani kineske kulture u Dubrovniku započeli su u četvrtak 19. svibnja otvorenjem izložbe “Umjetnost mijenja svijet” kaligrafa Zhang Qieyija i slikara Gao Longzhanga u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik.

Uz izložbu, održane su radionice kineske kaligrafije i slikarstva za građanstvo u samoj Galeriji, kao i radionica kaligrafije za učenike Gimnazije Dubrovnik. Također, u Osnovnoj školi Lapad organizirano je druženje 70-ak osnovnoškolaca s profesoricama kineskoga jezika i predstavnicima Instituta.

– Djeca su nas odlično primila i u kratkom roku naučila kako brojati do 10 na kineskom jeziku. Osnovna škola Lapada trebala bi postati prva škola u Dubrovniku koja će započeti s uvođenjem kineskoga jezika kao izvannastavne aktivnosti i to u rujnu 2016. godine – kažu organizatori ovog vrijednog događaja.

Pročitajte još

DUNJALUK U LAZARETIMA Sevdah za one koji misle da ga ne vole

Dulist

NOVA IZLOŽBA U FLORI ‘Uništenje’ Josipe Vlašić

Ivana Mijić Vulinović

U ‘Noći tvrđava’ obiđite tri utvrde dubrovačkog fortifikacijskog sustava

Dulist