Natrag
18.8.2017 14:51

facebook

twitter

google

rss

dulist

SVJETSKI DAN ALZHEIMERA Otvorene nove prostorije udruge DUSAB

21.9.2015 @ 15:17 Dulist Grad
13;13

Podijelite:

Udruga skrbnika, bolesnika i prijatelja Alzheimerove bolesti i ostalih demencija – DUSAB otvorila je danas u podne u staroj zgradi Atlantske plovidbe svoje prostorije u kojima će ubuduće djelovati.

Na otvaranju su nazočili članovi udruge, njegovatelji i članovi obitelji oboljelih, prijatelji udruge te predstavnici javnog života grada i županije. Na otvaranju su govorili predsjednik udruge Pero kalinić te dopredsjednica Farida Beba Pažin.

Podsjetimo, DUSAB je osnovan u lipnju 2014. godine, a u gotovo rekordnom roku od tek godine dana uspješno su uspostavili telefonski savjetodavni servis, održavali tjedna druženja u GK Montovjerna (DUSAB Klub) i javne prezentacije te konačno dobili i uredili prostorije, u kojima će se skrbnici moći okupiti na jednom mjestu, družiti bez bolesnika, odahnuti od svakodnevnice.

Glavni cilj udruge jest proširiti znanje o Alzheimeru i ostalim demencijama te naučiti skrbnike kako još bolje skrbiti o bolesnicima, ali i o sebi. Kao iduće korake iz DUSAB-a, između ostalog, planiraju kućnu pomoć uz obrazovane njegovateljice, psihologe, radne terapeute i fizioterapeute te uspostavu cjelodnevne skrbi o bolesnicima.

Procjena je kako na jugu Hrvatske ima oko 2300 oboljelih.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana