Sport

SVJETSKA LIGA Uvjerljiva pobjeda protiv Rusije

SVJETSKA LIGA Uvjerljiva pobjeda protiv Rusije

Hrvatska vaterpolska reprezentacija pobijedila je na zadarskom Višnjiku Rusiju sa 17:9 u 2. kolu FINA Svjetske lige.

Najefikasniji među ‘Barakudama’ bili su Petar Muslim, Andro Bušlje i Anđelo Šetka s po tri pogotka. Dvaput su precizni bili Luka Lončar i Sandro Sukno, a jednom su pogodili Damir Burić, Antonio Petković, Maro Joković i Paulo Obradović.

– Odlično odigrana utakmica, zaista mogu biti zadovoljan igrom. Potvrda jedne odlične igre u napadu, no u obrani smo si priuštili malu dekoncentraciju u pojedinim trenucima. Ovo je izvrsna prilika da se što bolje pripremimo za puno težu utakmicu koja nas čeka 1. prosinca u Dubrovniku protiv Italije! – izjavio je izbornik Ivica Tucak.

– Očekivana pobjeda protiv Rusije, gdje smo se ipak morali angažirati maksimalno, ali mi jedino tako i znamo. Htjeli smo se odužiti divnoj zadarskoj publici na ovakvom posjetu. Nadam se da ćemo takvu podršku imati i u Dubrovniku, gdje za dva tjedna igramo protiv Italije! – izjavio je kapetan Josip Pavić.

Za Hrvatsku su protiv Rusije igrali Josip Pavić, Marko Bijač, Damir Burić, Andro Bušlje, Luka Lončar, Boris Pavlović, Maro Joković, Paulo Obradović, Antonio Petković, Anđelo Šetka, Sandro Sukno, Petar Muslim i Luka Bukić. U stručnom stožeru bili su Ivica Tucak, Pero Kuterovac i Damir Luketić.

Vaterpolisti Hrvatske i Rusije na početku su utakmice minutom šutnje odali počast žrtvama Vukovara i Škabrnje te žrtvama nedavnih terorističkih napada u svijetu. Vodstvo Hrvatskog vaterpolskog saveza, predvođeno dopredsjednikom Pericom Bukićem, položilo je vijence i zapalilo svijeće na spomen – obilježju u Škabrnji.

Iduću utakmicu Hrvatska igra 1. prosinca, kada na bazenu u Gružu dočekuje Italiju – najtežeg protivnika u grupi C FINA Svjetske lige.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija na devetodnevne pripreme u SAD, u Los Angeles, odlazi 13. prosinca. Uz FINA Svjetsku ligu, ove nas sezone u siječnju očekuje Europsko prvenstvo u Beogradu te Olimpijske igre u Rio de Janeiru u kolovozu.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist