Sport

SUPER FINALE SVJETSKE LIGE Hrvatska poražena u Bergamu

SUPER FINALE SVJETSKE LIGE Hrvatska poražena u Bergamu

Hrvatska vaterpolo reprezentacija u prvoj je utakmici Super finala FINA Svjetske lige poražena u Bergamu od reprezentacije Brazila rezultatom 17:10 (3:3, 6:2, 6:1, 2:4).

Najbolji u redovima pobjednika pod vodstvom izbornika Ratka Rudića bio je Adrian Delgado s pet postignutih golova. Za Hrvatsku po dva su gola postigli Maro Joković, Paulo Obradović, Antonio Petković i Luka Lončar, dok su po gol dali Damir Burić i Sandro Sukno.

– Više nego zaslužena pobjeda Brazila, koji nas je nadigrao u svim segmentima igre. Sutra je već nova utakmica protiv Mađarske, vremena nema. Nadam se da ćemo iz ovog poraza izaći jači nego što smo bili! – izjavio je izbornik Hrvatske Ivica Tucak.

Hrvatska je u Bergamo stigla kao najbolja u grupi C, s maksimalna 24 osvojena boda. Od osam reprezentacija koje su izborile nastup u Super finalu, samo će najbolja momčad osigurati izravan plasman na Olimpijske igre Rio 2016. Hrvatska će se u grupi A u narednim danima, sve do 28. lipnja, još boriti s reprezentacijama Kine i Mađarske. U grupi B, za prolaz dalje, bore se reprezentacije Australije, Italije, SAD-a i Srbije.

Za Hrvatsku su protiv Brazila igrali: Josip Pavić, Damir Burić, Antonio Petković, Luka Lončar, Maro Joković, Luka Bukić, Ante Vukičević, Andro Bušlje, Sandro Sukno, Fran Paškvalin, Anđelo Šetka, Paulo Obradović i Marko Bijač.
Termini preostalih utakmica Hrvatske u grupi A:

24.6. u 17.20 sati Mađarska – Hrvatska
25.6. u 18.40 sati Kina – Hrvatska

Pročitajte još

TRON EUROPE PRIPADA HRVATICI Matić prvakinja, Cvjetko brončana, Oberan upisala pobjedu i poraz

Dulist

MALONOGOMETNA LIGA Square poražen u Omišu

Dulist

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist