Crna kronika

Strava u Banićima, na pragu župne kuće krvavi tragovi

Strava u Banićima, na pragu župne kuće krvavi tragovi

U Banićima vlada šok i nevjerica. Mjesto je sablasno prazno. Mještani su se zatvorili u svoje domove.

Na mjestu ubojstva, gdje smo naišli na krvave tragove, još su policajci, koji priječe put u župni dvor gdje se nesretni događaj zbio, a i pred kućom su preminulog Kraljevića. Marko Kraljević HDZ-ov je predsjednik Mjesnog odbora.

Prema pričama mještana netrpeljivost između don Ivana i Kraljevića traje već duže vremena, a navodno se predsjednik Mjesnog odbora sinoć zaputio s proslave Dana Općine Dubrovačko primorje prema župnom uredu. Kraj mrtvog Kraljevića, doznajemo, nije pronađeno nikakvo oružje, već je zatečen s vidljivim tjelesnim ozljedama.

Inače, don Ivan Sinanović, koji je noćas uhićen zbog sumnje u ubojstvo Kraljevića, kontroverzni je svećenik iz Banića u Dubrovačkom primorju. Sam je sebe prije nekoliko mjeseci opisao kao Robin Hooda, a svojim je župljanima poznat i kao rocker i bajker. Ima motor Hondu Shadow 750 kubika, a njegovi vjerni pratitelji psi su Medo i Una. Jedan mu je ljubimac ustrijeljen metkom u glavu.

Don Ivan je rođen u Goliješnici blizu Žepča u BiH. 1984. godine odlazi u Franjevačko sjemenište u Visokom. Maturirao je u Zagrebu gdje počinje studirati teologiju. Početak rata dočekao je u kninskoj kasarni kao vojnik JNA, no u zadnji tren odlazi kući. Tada kao pripadnik 143. brigade obilazi ratišta po Hrvatskoj. Zaredio se u Dubrovniku 2004. godine.

Pročitajte još

[FOTO] SUDAR NA MAGISTRALI Dva automobila i cisterna, jedna osoba prevezena u bolnicu

Dulist

GOSPODARSKI KRIMINALITET Nizom kaznenih djela 41-godišnjak pričinio štetu od preko 100 tisuća eura

Dulist

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist