Aktualno

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE Jesmo li spremni za zimske uvjete?

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE Jesmo li spremni za zimske uvjete?
dav

Sastanak Stožera Civilne zaštite Grada Dubrovnika održan je u srijedu u Područnom uredu za zaštitu i spašavanje, a na temu operativnog plana mjera za zimske uvjete na području Grada Dubrovnika.

-Razgovaralo se o stanju spremnosti svih žurnih službi kao i javnih poduzeća na području Grada Dubrovnika za reagiranje u nepovoljnim zimskim vremenskim uvjetima. Posebno je bilo riječi o protekloj zimskoj sezoni kada su niska temperatura i snijeg izazvale brojne probleme u redovnom funkcioniranju Grada. Na osnovu toga odlučilo se uputiti naputak odnosno upozoriti građane Grada Dubrovnika koje bi preventivne radnje bilo potrebno uraditi prije i o samom načinu ponašanja za vrijeme takvih nesreća (snijeg, poplave, jaki vjetrovi ) da bi se u što većoj mjeri smanjile moguće štete – stoji u priopćenju Stožera.

-Vatrogasne postrojbe, pripadnici HGSS-a, Crvenog križa, Policije, Zavod za hitnu medicinu, Dom zdravlja, Elektrojug, kao i gradska poduzeća Libertas, Vodovod , Vrtlar, Čistoća i Sanitat spremni su za predstojeće zimske uvjete na području najjužnije hrvatske županije, a zimske službe Tehnogradnje i Dubrovnik cesta opskrbljene su dovoljnom količinom soli te potrebnom opremom, ali će u izvršavanju svojih zadataka trebati i maksimalnu suradnju svih građana Grada Dubrovnika – zaključeno je na sastanku.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] BAHAT I NEKULTURAN A gdje nego na sred puta?

Dulist

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist