Grad

ŠTO SE DOGAĐA? Zabrinuti smo, odavno nije bilo fotki računa iz Grada

ŠTO SE DOGAĐA? Zabrinuti smo, odavno nije bilo fotki računa iz Grada

Sezonu ne otvara ljeto i more, već fotografije računa! Tradicionalno već svako ljeto barem jedan građanin, novinar ili netko treći sjedne na Stradun, popije kavu i čudi se kao… Ma znamo.

Svakako, ove godine (još uvijek) nismo vidjeli nikakve račune i ‘printscreenove’, pa smo se malo zabrinuli. Kako će sad cijela Hrvatska znati da je pivo u Dubrovniku 60 kuna ili pak kava 28 kuna? Uff…

Nema potrebe opravdavati se, ali dodajmo neke stvari, poput činjenice kako kavu pijete na Stradunu, najljepšoj ulici u Hrvatskoj i svijetu, a uz tu skupu pivu počesto dobijete i live glazbu, tj bend koji pjeva i po nekoliko sati – za vas.

Zaboravlja se i to kako su i u ostatku hrvatske obale, osobito u Istri, cijene isto tako basnoslovno skupe, te ta ista kava košta, zamislite, isto – ako ne čak i više.

Naravno, ne treba opravdavati svako nabijanje cijena ‘bez pokrića’, pogotovo ne ono uz lošu uslugu, ali više nam je muka od tih silnih ‘dubrovačkih’ računa, kruženja po društvenim mrežama u šoku, kad sve što je dovoljno jest pogledati cjenik i po potrebi se ustati od stola i odustati od kave.

Za kraj, evo jednog savjeta od lokalaca – ako vam je na Stradunu skupa kava, uđite u bilo koju od uličica, sjednite ne na, već dva metra od Straduna i kavu ćete platiti po ‘normalnoj cijeni’.

 

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović