DuList IN

Što donosi novi tjedni program u Kinematografima?

Što donosi novi tjedni program u Kinematografima?

Nominiran u pet kategorija za ovogodišnjeg Oscara među kojima su samo najelitnije – za najbolji film, za najbolju glavnu i sporednu glumicu, najbolji scenarij i režiju – kritički iznimno hvaljeni film redateljice Grete Gerwig, “Lady Bird” možete pogledati u Dvorani Visia.

Lady Bird donosi priču o maturantici Christine MacPherson (Saoirse Ronan) koja s majkom Marion (Laurie Metcalf) živi u Sacramentu. Njihov je odnos turbulentan, dinamičan i prvenstveno kompliciran. Radnja se odvija u školskoj godini 2002./2003. i okidač filma jest kada Christine odluči da je zovu novim imenom – Lady Bird. Christine “Lady Bird” MacPherson umjetnički je nastrojena autsajderica koja čezne za pustolovinom izvan katoličke srednje škole. Pratimo kako se prvi put zaljubljuje, sudjeluje u kazališnoj predstavi i, najvažnije, odlučuje koji će koledž upisati. Debitantski film glumice Grete Gerwig najbolje je ocijenjen film svih vremena na Rotten Tomatoes, a mnogi kritičari proglašavaju ga feelgood komedijom sezone i jednim od najboljih filmova o odrastanju ikad snimljenim.

Također u Visiji od večeras – “Eric Clapton: život u 12 taktova” biografski je dokumentarac o jednom od najutjecajnijih i najvažnijih gitarista u povijesti, tekstopiscu i pjevaču impresivne karijere, koja i danas traje. Film će uroniti i u mračnije kutke Claptonovog života, uključujući ovisnosti o alkoholu i narkoticima, kao i tragičnu smrt njegova četverogodišnjeg sina Conora 1991. godine. Ta ga je tragedija inspirirala da napiše „Tears In Heaven”, jedan od najvećih hitova u njegovoj karijeri. (Pjesma je bila nominirana za Oscara / Rush, 1991.)

Pročitajte još

‘Župski pjat’ počeo đirom po vinogradu i radionicom o rogaču

Dulist

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist