Sport

STIŽU MOĆNI MAĐARI „Protiv Szolnoka treba nam najbolja partija sezone!“

STIŽU MOĆNI MAĐARI „Protiv Szolnoka treba nam najbolja partija sezone!“

Szolnok je izrazito jaka momčad, i financijski i igrački, a štima li to u bazenu saznat ćemo u srijedu – kazao je na konferenciji za medije predsjednik VK Jug Croatia osiguranja Lukša Jakobušić uoči utakmice 4. kola skupine B LEN Lige prvaka protiv mađarskog predstavnika u srijedu, 28. siječnja od 19 sati.

– I mi i oni smo na 100 posto u Ligi prvaka i u domaćim natjecanjima. Nas krasi homogenost i ozbiljnost i to bi moglo biti presudno – rekao je Jakobušić te pozvao navijače da dođu na utakmicu u velikom broju. Dodao je kako još uvijek iz LEN-e nema odgovora na žalbu kluba na odluku o igraču manje u zapisniku i suspenziju za Nikšu Dobuda.

Trener Miho Bobić također je istaknuo taj problem, ali i izdvojio tri bolesna igrača Juga, za koje se nada da će se ipak na utakmici naći u zapisniku.
– Mi igramo kod kuće, postavit ćemo se kao favorit, iako smo svjesni da su oni prva ili druga momčad u Europi. Moramo se oduprjeti njihovom ritmu i nametnuti svoj, tražiti priliku. Mislim da smo digli realizaciju igrača više. Jedva čekamo, mi živimo za ovakve utakmice – rekao je Bobić.

Miho Bošković dosta zna o mađarskom vaterpolu jer je dio karijere proveo u Vasasu.
– Kad vidimo imena u njihovom sastavu, najbolje da uopće ne skačemo u vodu! Ključ nam je strpljiva kolektivna igra u obrani. Svesti ih na što manje golova, probati ih isprovocirati i pronaći rupe u njihovoj neobveznoj obrani. Ako budemo igrali na instinkt nećemo se dobro provesti. Mi nemamo širinu niti toliko napadačkih mogućnosti kao oni. Mislim da je nakon Honveda 2005. godine ovo najjači sastav jednog mađarskog kluba, ali nije nas strah, imamo svoje šanse. Oni do Gruža u srijedu još nisu imali ozbiljniju utakmicu – rekao je Bošković.

Jugova ‘hobotnica’ i kapetan momčadi Marko Bijač osvrnuo se na činjenicu da za Mađare brane njihva dva reprezentativca – Nagy i Decker.
– Oni su podjednaki, mijenjaju se iz utakmice u utakmicu. Zapravo, oni su jaki na svim pozicijama, skup su fenomenalnih igrača, njih 90 posto je u mađarskoj reprezentaciji, uz tri Srbina. Ipak, Gruž je naš bazen i dat ćemo sve od sebe. Treba nam najbolja partija sezone! – zaključio je Bijač.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist