Sport

STIGLO PRVO POJAČANJE Jug doveo reprezentativca Luku Lončara

STIGLO PRVO POJAČANJE Jug doveo reprezentativca Luku Lončara

Hrvatski reprezentativni centar Luka Lončar potpisao je petogodišnji ugovor s Vaterpolskim klubom Jug Croatia osiguranje.

Riječ je o igraču rođenom 26. lipnja 1987., koji je u svojoj karijeri uz Mladost igrao u Šibeniku, Medveščaku i talijanskoj Bresciji. Za hrvatsku seniorsku reprezentaciju prvi put je nastupio na Mediteranskim igrama 2013. u Mersinu gdje je osvojio zlato, a iste je godine na SP u Barceloni osvojio broncu.

– Presretan sam što dolazim u Jug, klub u kojem sigurno mogu ostvariti sve svoje sportske motive. U ovom trenutku mog života Jug je najbolja i jedina ispravna odluka. Iskreno se nadam i dat ću sve od sebe da u potpunosti opravdam povjerenje koje mi je ukazano. Jug je veliki klub i koliko god sam kao sportaš uvijek gustao igrati protiv njega, isto toliko sam osjećao i poštovanje spram tog imena. Sada ću svim srcem braniti boje tog velikog kluba i to me čini sretnim – kazao nam je Luka Lončar koji će u Dubrovnik doći za desetak dana.

Trener Juga Vjekoslav Kobešćak na njega će računati tek nakon završenog Svjetskog prvenstva u ruskom Kazanju. To zapravo znači da će ga na raspolaganju imati oko 1. rujna.
– Bila nam je intencija da se pojačamo na centarskoj poziciji i to i nije bila neka tajna, baš kao što nije bila tajna da smo željeli dovesti Lončara koji nam je bio prva opcija. Sretan sam da nam se želja ostvarila. Luka Lončar spada u prvu kategoriju centara i izuzetno je napredovao u posljednje dvije godine. Radi se o fantastičnom igraču kako za trening i igru tako i za kompletnu momčad u svakom smislu – rekao nam je trener Juga Vjekoslav Kobešćak koji je zaključio svoju izjavu tvrdnjom: “Dobili smo veliko pojačanje”.

 

Tekst i foto: VK Jug CO

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist