Grad

STANARI POS-A U MOKOŠICI ‘Šok nam je bio prespavati u svoja četiri zida’

STANARI POS-A U MOKOŠICI 'Šok nam je bio prespavati u svoja četiri zida'

POS-ove zgrade u Mokošici primile su svoje prve stanare još krajem svibnja ove godine, a nakon godina čekanja konačna izgradnja značila je kraj agonije za mnoge dubrovačke obitelji. Ipak, gotovo pola godine nakon službenog završetka radova te zgrade odišu svojevrsnom prazninom.

Robe na sušilu ili onih stvari s kojima ne znate što ćete pa završe na balkonu, univerzalnih znakova da tu netko i živi, ima na svakom drugom ili tek trećem stanu, a veliki broj stanova, prema informacijama s kojima raspolaže DuList već se nalazi po razno raznim oglasnicima. Naime, uvjeti kupnje, nisu predvidjeli nemogućnost prodaje stana u prvih nekoliko godina, a zahvaljujući uvjetno rečeno labavim kriterijima životni prostor dobili su i oni kojima je on prijeko trebao i oni koji od toga žele stvoriti profit.

Ipak, obitelj Ivane i Ilinka Musladina spada u onaj prvi slučaj. Kupnja vlastitog stana za njih je bio dugo sanjani san, a sedam godina nakon pokretanja tog projekta 2008. godine kažu kako se sve isplatilo. Ulaskom u vlastiti stan sve negativne uspomene su postale manje važne.

-Mi smo bili podstanari kod muževih roditelja, a onda smo iza toga bili i ‘pravi’ podstanari u Gružu. Još 2008. godine smo se javili za natječaj za POS i jako smo se razveselili kad smo vidjeli da smo 24. na listi. Nadali smo se kako će to ići svojim tijekom, no brzo je uslijedilo razočaranje – počinje svoju priču Ivana Musladin koja nas je velikodušno pustila u dom kako bi podijelila s nama svoju POS priču.

Što su nam još rekli Musladini o svom novom domu pročitajte u novom broju DuLista, koji je u prodaji od srijede.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović