Crna kronika

Spriječena četiri nezakonita ulaska u Hrvatsku

Granica RH

Policija na Grudi u posljednja je dva dana spriječila četiri strana državljanina koji su u tri navrata pokušali nezakonito ući u Republiku Hrvatsku.

Riječ je o dva državljana Kosova koji su zatečeni na cesti D-8 nakon što su nezakonito prešli državnu granicu između Crne Gore i RH, i to pješice preko brda Orjača u Konavlima.

Nadalje, u automobilu albanskih nacionalnih oznaka u mjestu Palje Brdo zatečen je državljanin Albanije koji je neposredno prije državnu granicu između Crne Gore i RH prešao također nezakonito, pješice preko brda Debeli Brijeg. Njega su nakon prelaska u automobil ukrcali dvojica državljana Albanije i to s namjerom da ga odvezu u Italiju, a nakon što su državnu granicu prešli zakonito preko graničnog prijelaza Karasovići.
Svi strani državljani prekršajno su sankcionirani sukladno Zakonu o strancima.

Zbog korištenja tuđom putnom ispravom Švicarske prilikom ulazne granične kontrole na graničnom prijelazu Karasovići kazneno je prijavljena i državljanka Kosova. Zbog zlouporabe osobne isprave kazneno su prijavljena i dva njena suputnika za koje je utvrđeno da su joj navedenu putnu ispravu dali na korištenje.

Pročitajte još

[FOTO] MALOLJETNIČKO NASILJE NA PROFILU ‘MOLI SE DUBROVNIK’ Brutalnost s TikToka izašla na ulicu

Nora Di Leo

TUŽAN DAN U DUBROVNIKU Preminuo i Antun Tonći Matković

Dulist

OSTAJE TUGA I PRAZNINA Preminuo Draško Milojević

Dulist