DuList IN

SNIMA SE ALEXANDRA ‘Naša misija je spojiti talentirane ljude svijeta’

SNIMA SE ALEXANDRA 'Naša misija je spojiti talentirane ljude svijeta'

Dubrovnik će još jednom zablistati u filmskom spektaklu, filmu Aleksandra.

Riječ je o epskoj priči koja nas vraća u vrijeme stare Grčke, prateći putovanja mlade spartanske princeze Aleksandre u borbi protiv zlih sila, kako bi ljudima vratila mir.

Povijesni triler sa daškom znanstvene fantastike u produkciji kompanije naša dva sugovornika, Daniela Utješanovića i Bobbya Emprechtingera, Star Life Pictures d.o.o, svojim specijalnim efektima najavljuje svojevrsnu revoluciju u filmskoj industriji obzirom da će gledatelje vratiti u vrijeme antiče Grčke, 400 godina prije Krista, ali ne stagnira u tom dobu već putuje kroz različita vremenska razdoblja pa i ono današnje.

Recite nam nešto o svojim počecima, kako ste se počeli baviti filmom?
Bobby: Oduvijek sam osjećao kako trebam raditi ono što volim. Za mene je to ispočetka bio ples, nakon čega je uslijedila moda. Što sam se više bavio modom to su me više primjećivali, pa sam počeo glumiti u glazbenim spotovima. Ali moja istinska strast je oduvijek bila gluma i film. Išao sam na mnoge tečajeve glume, i jedna stvar je vodila drugoj kako to biva u životu. Sada je film postao moj cijeli život i moja ljubav, u meni živi goruća želja za ovim poslom.
Daniel: Ja sam rođeni producent i glumac, to mi je predodređeno. Počeo sam jako mlad, imao sam samo šest godina. I za mene je život počeo plesom kao i kod Bobbya, ali sam se bavio i oponašanjem poznatih, od Michael Jacksona do Jim Carreya i Mr. Beana. Odradio sam nekoliko reklama, manjih uloga u filmovima, bio sam kaskader, i tako je počela moja istinska zanimacija za film.

Je li vam ovo prvi zajednički projekt, planirate li već nove?
Daniel: Već smo dugo partneri kroz Star Life Pictures, on je zadužen za domenu produkcije u SAD-u, a ja u Europi. Ovo nam je prvi zajednički film, ali već planiramo tri nova projekta skupa ove godine, a razgovarali smo i o Dubrovniku kao dijelu tih projekata.

Bobby, na koji način ste se pripremali za ulogu?
Bobby: Samo prošle godine snimio sam 3 filma, i brzo se mijenjao iz uloge u komediji u ulogu u hororu. Taj proces nije uvijek lagan, ali kad radite ono što volite ništa nije nesavladiv problem. Uvijek se treba unaprijed pripremiti i upoznati senarij, to je ključ uspjeha. Moj karakter postajem ja u tuđim cipelama. Pogledam se u ogledalo i osjećam se ugodno u svojem novom liku, njega živim. Teško je, ali iskustvo me čini boljim. Nikada ne prestajem učiti, idem na bolje tečajeve i rastem kao glumac, a ovaj posao me gradi i kao osobu.

Odakle je potekla ideja o filmu Alexandra?
Daniel: Redatelj Sijo Joseph iz Indije nas je kontaktirao i rekao da ima odličan scenarij za jedinstveni povijesni film i kako želi surađivati s našim Star Life Pictures-om. I evo nas sada ovdje, godinu dana kasnije, želimo napraviti blockbuster. Sada počinjemo snimati pilot epizodu, koja na svojevrsan način najavljuje film koji će se snimati u studenom 2016. godine. Velik je to posao, svi rekviziti u filmu, od kostima do oružja, rađeni su upravo za nas, radnja je smještena 400 godina prije Krista. Takav veliki projekt zahtjeva i velike pripreme.
Bobby: Ono što je mene zapravo zaintrigiralo kod ovog filma je moja ljubav za poviješću pa je sudjelovanje u ovakvom filmu za mene bio prirodan korak. Nešto novo je što film putuje iz povijestoga gledišta pa do onoga sadašnjeg, to je privuklo moju pozornost. Ovo nije film koji stagnira u jednoj vremenskoj točci, već se vrijeme mijenja. Gledate likove iz 400. godine prije Krista, a onda vidite likove u današnjem vremenu. To je zasigurno nešto što se ne može vidjeti svaki dan, to je jedinstveno. Osjećate se kao na pozornici Broadwaya.

Kada počinje snimanje?
Ako se vratimo unazad tri mjeseca planirano snimanje je trebalo početi u prosincu. No to se nije ostvarilo jer nas je pomalo iznenadilo koliko su zapravo pripreme trajale, bile su mnogo složenije nego što smo očekivali, a dočekalo nas je i loše vrijeme. Imali smo još jedan problem, proces dobivanja Hrvatske vize za redatelja iz Indije trajao je duže nego što smo mislili. Sada se nadamo kako će se to riješiti kroz nekoliko dana, stoga je još jedan planirani datum početka snimanja, onaj 24. siječnja, pomaknut za početak veljače, točnije između 5. i 15. toga mjeseca. a Nadamo se da će trajati između sedam i deset dana. Još nam ostaje nadati se kako će nam se vrijeme nasmiješiti, jer ne možemo snimati po jakom vjetru zbog kostima, koji se uglavnom sastoje od ‘toga’ i tankih, laganih materijala.

Zašto ste odabrali baš Dubrovnik za snimanje filma?
Daniel: Mene je u Dubrovnik dovela najljepša moguća stvar, ljubav. Naime, kada sam došao posjetiti svoju zaručnicu u Dubrovnik odvela me pokazati mi staru gradsku jezgru i odmah sam Dubrovnik vidio kao mjesto našega planiranoga filma. Zvao sam Bobbya i rekao mu da mora doći ovdje jer ovaj grad je upravo ono što smo tražili, to je prirodni set koji ne traži nikakve promjene, zaljubio sam se u Dubrovnik na prvi pogled.
Bobby: Nije mi dugo trebalo da Dubrovnik ugledam kao pozornicu filma, ovaj grad je rođena zvijezda povijesnih filmova. Zasigurno ćete nas još ovdje viđati, Dubrovnik je sada naša filmska destinacija.

Hoće li Rade Šerbedžija sudjelovati s vama na filmu Alexandra?
Rade je moj poslovni partner već šest godina, ali ponajprije i prijatelj. Za sada još to nismo dogovorili, ali vidjet ćemo, nikada se ne zna. A za sljedeći projekt Rade će nadamo se biti dio našeg tima.

Na kojim lokacijama će se snimati film?
Daniel: Za sada kao lokacije filma imamo Lovrijenac, staru gradsku jezgru, zidine, Konavle, a možda bude i Arboretum u Trstenom. Koristit ćemo i nove digitalne tehnologije, o tome trenutno razgovaramo s redateljem, specijalni efekti u filmu Alexandra biti će nešto sasvim novo i jedinstveno, princeza Alexandra u filmu će čak i letjeti.
Bobby: Imamo mnogo teških scena, zato u filmu sudjeluje tim od 15 najboljih stručnjaka iz Indije u ovom dijelu produkcije. Najteži dio snimanja filma je postprodukcija, to je ono vrijeme kada trebate najbolje od najboljih, a mi ih imamo i na to smo jako ponosni.

Koja je glumačka postava, hoće li biti i lokalnih glumaca?
Daniel: Kada smo potvrdili Dubrovnik kao lokaciju snimanja znali smo da želimo priliku dati kako hrvatskim tako i dubrovačkim talentiranim ljudima. Pa će tako 70 posto glumačke postave biti upravo ljudi iz Hrvatske i susjednih zemalja. One glavne, zahtjevnije uloge kao što je uloga Alexandre, igrat će strani glumci, ponajviše zbog traženog određenog naglaska, dok ćemo za ostale uloge imati lokalne ljude.
Bobby: Mi smo s ovim filmom otišli korak dalje od svih filmova koji su do sada snimani u Dubrovniku. Dat ćemo priliku mladim talentiranim ljudima, koji nisu glumački obrazovani kroz akademije i slično glumiti u filmu ne samo kao statisti, već će imati mogućnosti ostvariti se i kao dio filma sa značajnim dijelom teksta, međutim o tome ćemo više kada završi snimanje pilot epizode. Bit će tu i nekih holivudskih imena, za sada nećemo sve otkrivati dok ne potpišemo ugovore.

Planirate li nove projekte u Dubrovniku?
Bobby: Jedan od projekata koje planiramo ostvariti u Dubrovniku je ‘Forum’ kojim ćemo podupirati mlade talentirane ljude koji su zaljubljeni kako u glumu, tako i u produkciju, režiranje, jednom rječju u film. Nadamo se kako ćemo to ostvariti sljedeće godine. Naša misija je spojiti sve one kojima je to strast i pružiti im priliku da nauče više i ostvare se u onome što vole. I mi smo tako započeli, svakome je u početku potrebna pomoć, ali i poznanstva, a upravo to mi želimo ponuditi. Dovodit ćemo holivudska imena, kako glumce tako i one koji se nalaze iza ulisa, odosno režisere, producente, scenariste i tako dalje.
Daniel: Još jedan projekt koji je trenutno u stvaranju je Fundacija Star Life Pictures-a. Želimo pomoći djeci svijeta kojima je pomoć potrebna, pa ćemo dijelove svojeg profita svakoga filma, odnosno naše plaće davati u tu fundaciju koja će nadamo se biti još jedna svijetla točka onoga što volimo i radimo.

Pročitajte još

PRVA NAJAVA ZA KONCERT Grupa Zoster u srpnju na Orsuli!

Dulist

‘Župski pjat’ počeo đirom po vinogradu i radionicom o rogaču

Dulist

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist