Hrvatska

SMRTONOSNI VIRUS Tri osobe u BiH pod nadzorom zbog ebole!

SMRTONOSNI VIRUS Tri osobe u BiH pod nadzorom zbog ebole!

Po podacima Ministarstva civilnih poslova BiH i Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske sumnja se da su tri osobe koje su doputovale u BiH zaražene virusom ebole.

Prema istome izvoru, prenosi Federalna televizija, te su osobe pod zdravstvenim nadzorom, jer dolaze iz zemalja koje su pogođene ovim virusom. FTV dodaje da je prije nekoliko dana održan sastanak predstavnika zračne luke Sarajevo, Granične policije BiH i Federalne sanitarne granične inspekcije na kojem je usuglašeno da se izradi Opći vodič za prevenciju virusa ebole.

Mikrobiologinja Mirsada Hukić, članica Europske mreže za kontrolu virusnih uvezenih bolesti izjavila je za medije u BiH da u toj zemlji nema posebnih zdravstvenih ustanova za smještaj i liječenje zaraženih osoba, kao niti laboratorija u kojima bi se potvrdilo prisustvo virusa.

– Što se dijagnostike tiče, ona ne može biti kompletno učinjena jer je to i skupo i komplicirano. Ako bi se virus pojavio u BiH, morali bismo hitno izolirati bolesnike, a uzorke koji nam budu sumnjivi transportirali bismo u specijalnim uvjetima u neke druge laboratorije – objasnila je Hukić.

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist